UŽAS

Šok - Mesi ide u penziju!? Bliži je ovoj odluci nego što iko misli: "Volim da igram, uživam, ali..."

Autor Bojan Jakovljević

Najbolji fudbaler svih vremena Lionel Mesi neće još dugo igrati fudbal, ma koliko mi to željeli.

Izvor: YouTube/CONMEBOL/Screenshot

Lionel Mesi igra nevjerovatan fudbal ove sezone i uz Erlinga Halanda je vjerovatno prvi kandidat za osvajanje "Zlatne lopte", međutim vrijedi istaći da ima već 35 godina i da je svima jasno da nećemo još dugo imati priliku da ga gledamo na fudbalskim terenima. Koliko dugo? To najbolje zna Mesi, a u posljednjem intervjuu nagovijestio je da se taj dan bliži, možda je i bliži nego što iko od nas želi da vjeruje.

"Volim da igram i i uživam u tome, jedina stvar koju sam radio cijeli život je igranje fudbala i siguran sam da ću ostati povezan s njim, iako ne znam kako. Mislim da neću još dugo igrati...", poručio je Mesi u razgovoru za katalonski "Sport" i tako razočarao brojne navijače.

Posljednje informacije govore da će Mesi završiti reprezentativnu karijeru ovog ljeta i da će mu ovo biti posljednji Mundijal sa Argentinom, iako ima i onih koji sumnjaju da će "dići ruke" od svog državnog tima. Pretpostavlja se da će nakon ove zime i Svjetskog prvenstva u Kataru donijeti i konačnu odluku kada je u pitanju njegova klupska karijera, pošto se spominju samo tri opcije: povratak u Barselonu, povratak u Argentinu - ili odlazak u MLS.

"Ne znam, puno stvari se događa. Bio je to san koji sam imao od malih nogu, da igram u Argentini, otišao bih na teren i želio da sam tamo. Ali, danas... Ovdje mi je porodica, troje djece, imali smo veliku promjenu u životu (odlazak u Pariz, prim. aut.) koja je bila teška za mene i moju porodicu. Prebolio sam to i sada sam fantastično", poručio je Mesi.

Sve ovo govori da bi Mesi mogao poslije ovog ljeta čak i da završi karijeru kako bi se posvetio porodici, posebno ako ispuni i sljedeći veliki cilj - osvajanje Svjetskog prvenstva. Ali, bilo bi zaista šteta kako igra za PSŽ, ove sezone već ima 12 golova i 14 asistencija...