Fudbal

Najnovija vijest - promjena pred početak Svjetskog prvenstva: Katar je morao da popusti u minut do 12!

Autor Bojan Jakovljević

Novi problemi na Svjetskom prvenstvu, služiće se samo bezalkoholno pivo!

Izvor: Profimedia

Novi obrt u Kataru, neće biti alkohola, ali će navijači moći da piju pivo, doduše samo bezalkoholno! Ovu informaciju prenio je "Njujork Tajms" koji tvrdi da tamošnje vlasti nisu bile spremne da popuste oko alkoholnih pića i da je ovo bio jedini ustupak na koji su bili spremni u ovom trenutku, samo dva dana pred start Svjetskog prvenstva (od 20. novembra do 18. decembra).

FIFA bi zbog ovoga mogla da izgubi milione, jer je jedan od glavnih sponzora Mundijala američka kompanija "Badvajzer" koja se bavi upravo proizvodnjom piva i trebalo je da imaju veliku zaradu od navijača i prodaje svojih proizvoda na utakmicama. Zbog svega toga mogla bi da uslijedi serija tužbi i da se sve riješi pred sudom.

"Odluka je potvrđena od strane osobe bliske organizaciji Mundijala. Ta osoba zamolila je da ostane anonimna, jer im je zabranjeno da pričaju sa medijima prije objave zvaničnog saopštenja", navodi se u tekstu.

U isto vrijeme navijači su razočarani, neki su već na društvenim mrežama pisali da će razmišljaju da otkažu put zbog ovakve odluke. Moglo bi ovo sada da ima ogroman uticaj na fanove koji tek planiraju da dođu i da navijaju za svoje reprezentacije.

"Najnovije promjene oko alkohola samo su pojačale tenziju između FIFA i Katara, zemlje u kojoj se kontroliše alkohol. Moglo bi ovo da ugrozi sponzorski ugovor sa 'Badvazjerom' vrijedan 75 miliiona dolara. Ujedno je ovo i još jedna potvrda da ovo prvenstvo nije trebalo da se održi u Kataru. U zvaničnom vodiču za navijače stoji da će svi oni moći u blizini stadiona da kupe 'Badvajzer', bezalkoholni 'Badvajzer' i koka-kolu tri sata prije meča i sat vremena poslije meča.", piše u tekstu.