Burno!

Srbija ispala sa Mundijala, Albanci slave Džaku i Šaćirija! Kolone vozila, zastave "Kosova" i vatromet u Prizrenu! VIDEO

Autor Haris Krhalić

Navijači Švajcarske na Kosovu i Metohiji proslavili ispadanje Srbije.

Izvor: Twitter/screenshot/StefanInKosovo/atillarx

Svjetsko prvenstvo u Kataru nije donijelo mnogo radosti navijačima Srbije - "orlovi" su eliminisani u grupnoj fazi, uz poraz od Švajcarske i samo jedan osvojen bod na tri meča. Rezultatu su meča odigranog u petak uveče radovali su se fudbalski fanatici u jednom dijelu naše zemlje, južnoj pokrajini. Zbog trojice igrača albanskog porijekla, na Kosovu i Metohiji se u petak uveče navijalo za Švajcarce, a zatim je njihov trijumf burno proslavljen.

Fotografije i snimci nastali u nekoliko gradova u južnoj srpskoj pokrajini pokazuju da su navijači reprezentacije Švajcarske napravili proslave na ulicama! Oni su na automobilima isticali zastave Švajcarske, Albanije i "Kosova", a u Prizrenu je upriličen i vatromet kako bi se proslavilo ispadanje Srbije sa Mundijala. Pogledajte kako je to izgledalo:

Navijači na Kosovu i Metohiji očigledno su bili veoma raspoloženi jer je reprezentacija za koju igraju Granit Džaka, Džerdan Šaćiri i Ardon Jašari uspjela da savlada Srbiju i obezbijedi prolaz u narednu fazu turnira. U tom trijumfu nije učestvovao Jašari, ali su Džaka i Šaćiri imali veoma važne uloge. Granit je sa kapitenskom trakom oko ruke predvodio Švajcarce, dok je Šaćiri postigao prvi gol na meču i bio veoma važan za preostala dva. Pogledajte koliko je pobjeda značila Albancima u južnoj srpskoj pokrajini: