Fudbal

Igra za Hrvatsku u Kataru, a otac mu je osuđeni mafijaš: Otkriveni jezivi detalji njegove biografije - zovu ga Moljac!

Autor Nebojša Šatara

Engleski mediji su se pred početak nokaut faze Svjetskog prvenstva bavili Bornom Barišićem i otkrili su do sada neke nepoznate detalje.

Izvor: Profimedia

Reprezentacija Hrvatske će zaigrati sa Japanom u osmini finala Svjetskog prvenstva, a prije meča sa Japanom koji je na programu od 16:00 engleski "Dejli Star" pozabavio se bekom Rednžersa Bornom Barišićem, tj. njegovim ocem.

U tekstu pod naslovom "Hrvatska zvijezda sa Svjetskog prvenstva je sin zastrašujućeg mafijaša i gangstera koga zovu Moljac" ovaj medij se bavio Stipom Barišićem. Njegov sin Borna će zbog povrede Borne Sose najvjerovatnije biti starter ui meču sa Japanom, a Englezi se čude što i do sada nije igrao!

"Barišić je sve tri utakmice u grupi na ovom prvenstvu odgledao s klupe. Ako Dalić osjeća pritisak da mora da stavi Barišića u igru u utakmicama koje dolaze bilo bi ga vrlo teško kriviti. Razlog za to je Barišićev otac Stipe za kojeg se vjeruje da je jedan od glavnih šefova mafijaškoga klana iz Čepina", piše "Dejli Star". 

Oni su iznijeli šokantnu tvrdnju da je Barišić senior pokušao da ubije Zdravka Mamića jer tadašnji šef Dinama iz Zagreba nije želio da vrati njegovog sina iz Osijeka u redove "modrih".

"Stipe Barišić brine se za karijeru svog sina kao što bi svaki otac, ali to je loša vijest za svakog trenera ili predsjednika kluba u kom će Barišić da igra. To je najbolje na vlastitoj koži naučio Dinamov tadašnji šef Zdravko Mamić koji je u ljeto 2017. stopirao Barišićev transfer u Dinamo". navodi se u tekstu i onda prelazi na detalje navodnog atentata:

"Barišićev otac bio je bijesan zbog toga. Nakon što je javno kritikovao Dinamovu upravu jer je odbila transfer njegovog sina na Zdravka Mamića je pucano na teritoriju Bosne i Hercegovine. Bio je to pokušaj atentata na Mamića, a o tome su pisali hrvatski mediji."

Nakon toga je po pisanjima "Dejli Stara" Stipe Barišić otišao deset mjeseci u zatvor. To za deset mjeseci zatvora jeste tačno, ali je Stipe Barišić osuđen na uslovnu kaznu i to zbog trgovanja informacijama hrvatske tajne službe Uskok, dok se napad na Zdravka Mamića desio, ali bar zvanično napadači nikada nisu pronađeni. 

(MONDO)