• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 hrvatska belgija kanada maroko uživo prenos
 hrvatska belgija kanada maroko uživo prenos

Hrvatska ni sama ne zna kako se provukla: Lukaku promašio SVE, Modrića i ekipu čeka PAKAO!

Posljednja dva meča odredila plasman u grupi F i donijela veliko iznenađenje.

 hrvatska belgija kanada maroko uživo prenos Izvor: Anadolija/Mustafa Yalcın

Senzacija u grupi F na Svjetskom prvenstvu u Kataru!

Fudbaleri Maroka savladali su u posljednjem kolu grupne faze Kanadu (2:1) i obezbijedili sebi prvo mjesto, a samim tim i nešto lakšeg protivnika u osmini finala. Taj meč donio je golove, ali ipak nije bio u centru pažnje - svi su gledali ka susretu Hrvatske i Belgije gdje su evropske selekcije odlučivale koja ispada sa turnira.

Na kraju je Belgija imala manje sreće, a Romelu Lukaku premalo znanja u ključnim momentima. Snažni napadač promašio je četiri veoma dobre šanse i značajno pomogao da se meč završi 0:0. To znači da je Hrvatska sačuvala drugu poziciju u grupi, trećeplasirani tim sa Mundijala u Rusiji poslala kući, a sebi obezbijedila težak put ka finalu.

Ukoliko žele da ponove uspeh od prje četiri godine, Hrvati će gotovo izvjesno na putu do finala morati da savladaju Španiju, Brazil i Argentinu! Španci će večeras, a Brazilci sutra imati priliku da potvrde svoja prva mjesta u grupama i tako naprave paklen žrijeb za hrvatsku reprezentaciju.

18:00

Nokaut faza!

Marokanci su osvajanjem prvog mesta u grupi dobili na papiru lakši put! Oni će u narednoj fazi takmičenja igrati protiv drugolasiranog tima iz grupe u kojoj se za prolaz bore Španija, Japan, Nemačka i Kostarika, dok drugoplasirane Hrvate čeka pakao!

Već u prvoj rundi nokaut faze mogu da idu na Španiju, zatim je potencijalni rival Brazil, a u polufinalu bi mogla da ih sačeka Argentina. Deluje kao izuzetno težak put, čak i za učesnika finala pre četiri godine.

17:54

KRAJ! HRVATSKA - BELGIJA 0:0!

Završena je grupna faza, Hrvatska ide dalje. Remijem protiv Belgijanaca reprezentativci Hrvatske obezbedili su drugo mesto u grupnoj fazi i drugu evropsku selekciju poslali kući! Sa druge strane, pobedom nad Kanadom Marokanci su stigli do prve pozicije i odlaska u nokaut fazu gde ih čeka lakši put! Pogledajte detalje:

17:50

90. minut - Lukaku!

Četvrti zicer za Lukakua i ponovo nije uspeo da zatrese mrežu. Sa dva metra je umesto ka praznom uglu gola dodao u ruke Dominika Livakovića.

17:46

87. minut - Lukaku!

Još jedna dobra prilika za snažnog napadača, ali opet se ne rese mreža Hrvatske. Blizu smo šokantnog završetka u grupi F - Maroko bi mogao da uzme prvo mesto, a Belgijanci da ispadnu!

17:35

75. minut - Sve manje vremena za Belgiju!

Marokanci vode protiv Kanade, a Belgija ne uspeva da postigne gol. Ako ovako ostane, Belgija završava takmičenje. Bio bi to nezapamćen debakl za učesnika polufinala iz Rusije 2018. godine.

17:24

64. minut - Dvostruka izmena Hrvatske!

Na terenu su Bruno Petković i Mario Pašalić, a meč je gotov za Livaju i Kramarića.

17:22

62. minut - Lukaku!

U roku od dva minuta snažni napadač je dva puta promašio prazan gol. Ovog puta je glavom šutirao preko gola, ali pogodak ne bi ni bio priznat - Kevinu de Brujneu je lopta pobegla preko linije.

17:20

60. minut - LUKAKU!

Kakva šansa za Belgijance... Prvo je Karasko imao dobru priliku, ali još bolju šansu propustio je Romelu Lukaku. Sa samo sedam metara, najjače što može, pogodio je stativu polupraznog gola.

17:18

59. minut - Izmena!

Azar, ali Torgan, dobija priliku na meču protiv Hrvatske. Zamenio je Trosara koji nije mnogo pokazao do sada.

17:13

53. minut - Brozović, pa Modrić!

Na ozbiljnim mukama bio je Tibo Kurtoa. Prvo je Livaja pripremio šansu Brozoviću, a zatim se Modrić sam izborio za priliku. U oba navrata dobro je intervenisao golman Belgije.

17:06

46. minut - Nastavljamo!

Selektor Roberto Martinez već na poluvremenu pravi važnu promenu. Umesto Mertensa na terenu je Romelu Lukaku i očekuje se da sada Belgijanci opasnije krenu ka golu rivala. Sa druge strane na meču Kanade i Maroka nema izmena.

16:50

Poluvreme!

Završen je prvi deo igre na oba meča koje pratimo trenutno.

  • Hrvatska - Belgija 0:0
  • Kanada - Maroko 1:2

Po trenutnom stanju stvari Marokanci prolaze kao prvoplasirani tim grupe sa sedam bodova, dok su Hrvati drugoplasirani sa pet bodova.

16:42

41. minut - Gol Kanade!

Reprezentacija Kanade smanjuje zaostatak, marokanski defanzivac Aguer zatresao je mrežu svog tima.

16:38

38. minut - Mirno na oba meča!

Nema prevelikih uzbuđenja na mečevima u grupi F.

16:25

24. minut - Marokanci završavaju posao!

Jusef En Nesiri postiže drugi gol za Maroko na današnjem meču, pa je pitanje pobednika praktično rešeno već u prvoj četvrtini susreta. Afričkoj selekciji veoma je važno da napravi dobru "zalihu" golova i možda čak osvoji i prvo mesto u grupi. Napadač Sevilje postarao se za to nakon što je pobegao odbrani i zatim snažno šutirao u bliži ugao Borjanovog gola.

16:19

19. minut - Nema penala!

Sudija Entoni Tejlor bio je siguran u penal, verovatno bi ga dosudio i nakon VAR snimka, ali... Faulu u kaznenom prostoru prethodio je ofsajd hrvatskih fudbalera, pa Englez nakon konsultacija sa tehnologijom menja odluku i douđuje loptu za Blegijance.

16:15

15. minut - Penal za Hrvatsku!

Karasko je u kaznenom prostoru oborio Kramarića, a sudija Entoni Tejlor odmah pokazao na belu tačku!

16:13

13. minut - Dobra šansa Belgije!

Povukao je kontru Kevin de Brujne, sjajno uposlio Drisa Mertensa na levoj strani napada, ali udarac... Nije to bilo ni blizu dobrog, lopta je otišla visoko preko gola!

16:05

5. minut - Maroko vodi!

Već u uvodnoj fazi meča Marokanci su savladali Milana Borjana i stigli do prednsoti koja im u ovom trenutku donosi prvo mesto u grupi. golu Marokanaca prethodila je velika greška golmana Kanade. Borjan je u pokušaju da interveniše istrčao na ivicu kaznenog prostora, a zatim dodao loptu u noge Hakima Ziješa:

16:00

1. minut - Počinjemo!

Pratimo oba meča u grupi F, gde o svojoj budućnosti odlučuju Maroko, Hrvatska i Belgija. Zna se da Kanada završava takmičenje nakon grupne faze.

15:45

Kako se vama čini?

15:30

Kalkulacije!

Marokanci imaju jasnu računicu - pobeda nad Kanadom znači im i prolaz u narednu fazu turnira.

Sa druge strane, Hrvatska i Belgija će morati u međusobnom susretu da odluče koji tim prolazi dalje...

15:10

Sastavi!

Hrvatska: Livaković - Juranović, Lovren, Gvardiol, Sosa - Brozović, Kovačić, Modrić - Kramarić, Livaja, Perišić

Belgija: Kurtoa - Dendonker, Aldervireld, Vertongen - Menije, Vitsel, De Brujne, Kastanj - Trosar, Mertens, Karasko

15:00

Sastavi!

Kanada: Borjan - Džonson, Vitorija, Miler - Hojlet, Osorio, Kaje, Adekugbe - Bjukenon, Larin, Dejvis

Maroko: Bono - Hakimi, Aguer, Sais, Mazraui - Amrabat, Ounahi, Sabiri - Ziješ, En Nesiri, Bufal

14:40

Skandal u Zagrebu!

Jedan navijač hrvatske reprezentacije pretučen je u Zagrebu jer se našao u dresu fudbalera koji u glavnom gradu nije omiljen. Izgleda da igrači Hajduka iz Splita ne mogu da se pominju ni kad su na reprezentativnoj opremi.

14:25

Problemi Belgijanaca!

Prethodnih dana pričalo se i pisalo o problemima koje ima reprezentacija Belgije tokom ovog prvenstva. Od ranije se zna da Tibo Kurtoa i Kevin de Brujne nisu u dobrim odnosima zbog jedne žene, a pojavio se i novi sukob u svlačionici.

Romelu Lukaku morao je da spreči fizički obračun između De Brujnea, Edena Azara i Jana Vertongena. Oni su se pokoškali zbog kritika koje su čak i preko medija slali jedni drugima.

14:10

Raspored za danas!

Grupa F

  • 16:00 Hrvatska - Belgija
  • 16:00 Kanada - Maroko

Grupa E

  • 20:00 Japan - Španija
  • 20:00 Kostarika - Nemačka
14:00

Dobar dan!

Na dva meča koji se igraju u 16:00 pašće odluka o dva tima koji prolaze u nokaut fazu. Zanimljivije će biti na meču Hrvatske i Belgije, gde ni pobeda ne garantuje prvo mesto u grupi.

UKRATKO

  • Hrvatska - Belgija 0:0
  • Kanada - Maroko 1:2
  • Maroko 7, Hrvatska 5, Belgija 4, Kanada 0
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije