LOŠE VIJESTI

JOŠ JEDNOM FUDBALERU SE POGORŠALO STANJE ZBOG KANCERA: Podnio ostavku, pet godina se bori sa bolešću!

Autor Bojan Jakovljević

Legendarni italijanski fudbaler Đanluka Vijali se već pet godina bori sa kancerom.

Izvor: Profimedia

Siniša Mihajlović se tri godine borio sa leukemijom i na kraju nije izdržao, a iz Italije stiže još loših vijesti - naglo se pogoršalo stanje bivšeg italijanskog fudbalera Đanluke Vijalija, koji takođe ima kancer. Dijagnostikovan je još 2017. godine i Vijali je uspijevao da se izbori sa njim, čak je postao i asistent u stručnom štabu Roberta Mančinija, i bio dio reprezentacije Italije koja je osvojila Evropsko prvenstvo, međutim bolest se vratila.

Vijali je zbog raka pankreasa hospitalizovan u Londonu, a prošle nedjelje je podnio ostavku na sve funkcije u državnom timu pošto želi da se posveti samo liječenju teške bolesti.

Uz njega je trenutno majka (87) i svi se nadaju najboljem, međutim odluka da se povuče iz reprezentacije sve je zabrinula, pošto svi dobro znaju koliko je privržen "azurima" i koliko je dao energije kako bi njegova Italija bila prvak Evrope. Svi se nadaju da je ova odluka samo privremena i da će se Vijali oporaviti i ponovo biti uz Roberta Mančinija, ali sada su pred njim najteži dani u životu i samo tome mora da se posveti.

Vijali je tokom karijere igrao za Kremoneze, Sampdoriju, Juventus i Čelsi, dok je bio i reprezentativac Italije. Nakon igračke karijere, kratko se oprobao i kao trener. Prvo u svom Čelsiju, a onda i u Votfordu, doduše još prije dvije decenije.