BRUKA!

Ko je pustio ovog idiota na teren? Poznati mesar nervirao Argentince, vukao Mesija za ruku - cijeli svijet mu se smije!

Autor Bojan Jakovljević

Nusret Gokče pravio skandale na terenu u Kataru...

Izvor: Profimedia/Anadolia/Mustafa Yalcın

Argentina je osvojila Svjetsko prvenstvo, pobijedila je Francusku u finalu turnira u Kataru poslije boljeg izvođenja penala. Uslijedilo je veliko slavlje na terenu, a sve to mogao je da pokvari mesar. Čovjek poznat pod nadimkom Salt Bae jurio je argentinske fudbalere po terenu i pokušavao na sve načine da se ubaci tu i da se slika sa njima, išao je na živce svima.

Nusret Gokče je prilazio raznim igračima, Lionela Mesija je vukao za ruku kako bi dobio fotografiju, sve to zabilježili su snimci na kojima se vidi koliko je "gaučosima" bilo neprijatno što je on tu i koliko ne žele da se slikaju sa njim, Spomenuti klipovi napravili su pometnju na društvenim mrežama, pa su se tako javljale mnoge poznate ličnosti, među njima je i legendarni engleski fudbaler Geri Lineker.

"Pravi je gnjavator", napisao je Lineker na Tviteru. Javljali su se i navijači i mnogi su se pitali odakle mu dozvola da bude na terenu pored fudbalera. "Ko je pustio tog idiota na teren", upitao je jedan od navijača. Tako je čovjek koji je postao internet senzacija zbog načina na koji stavlja začine na meso. Iskoristio je prijateljstvo sa prvim čovjekom FIFA Đanijem Infantinom da bude na terenu, ali se to nije dopalo nikome od Argentinaca...

Inače, Argentinci su stigli u domovinu iz Katara i tamo su već imali spektakularan doček u ranim jutarnjim časovima.