Fudbal

Francuz pobjesnio, izvrijeđao heroja Argentine poslije finala: Ti si najveće g*vno Svjetskog prvenstva, svi te mrze!

Autor Dragan Šutvić

Adil Rami je bijesan zbog mnogih poteza Emilijana Martineza i to je javno rekao.

Izvor: Profimedia/Profimedia/PRESSINPHOTO

Nekima heroj, nekima najomraženiji čovjek Svjetskog prvenstva. Emilijano Martinez je svojim ponašanjem nakon kraja finala Svetskog prvenstva podijekio javnost, a Francuzi ga definitivno ne vole. 

On je odmah na dodkeli priznanja stavio "Zlatnu rukavicu", nagradu za najboljeg golmana prvenstva na međunožje, a potom je provocirao Kilijana Mbapea. Tražio je minut ćutanja za njega u svlačionici tokom proslave, a onda je nosio lutku sa likom Mbapea na paradi na ulicama Buenos Ajresa. 

Sve to zbog izjave Mbapea da južnoamerički fudbal nije konkurentan, a sada se povodom ovih poteza popularnog Dibua oglasio i nekadašnji dugogodišnji reprezentativac Francuske Adil Rami. Defanzivac poznat po brojnim skandalima i vezi sa Pamelom Anderson sada je na svom instagram profilu stavio Martinezovu sliku i napisao: "Najveće g*vno Svjetskog prvenstva. Najomraženiji čovjek!"

Nije tu stao Rami, pa je napao i nacionalni tim Argentine navodeći da se sve provokacije za Mbapea dešavaju jer im je dao tri gola u finalu. "Mbape ih je toliko traumatizovao da su više slavili što su nas pobijedili nego što su osvojili Svjetsko prvenstvo", napisao je Rami u sljedećem storiju, a onda postavio sliku Jasina Bonoa, golmana Maroka. 

Sjajni čuvar mreže je uz Martineza i Dominika Livakovića bio najveći kandidat za osvajanje "Zlatne rukavice", a po Ramijevom mišljenju zaslužio je ovu nagradu. "Ovaj momak je Zlatna rukavica", napisao je pored Bonove slike. 

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!