Fudbal

Legenda Rome na meti istrage za pranje novca! Sumnjive transakcije Frančeska Totija!

Autor Nebojša Šatara

Istraga za pranje novca u Italiji fokusirala se na sumnjive bankovne transakcije legendarnog kapitena Rome i reprezentativca Italije Frančeska Totija.

Izvor: Twitter

Kako prenose italijanski mediji, Toti je navodno bio uključen u "sumnjive transakcije koje su prijavili službenici za sprečavanje pranja novca"' i istražioci su pažljivo pregledavali njegove bankovne račune.

Prema izvještaju, Toti je u avgustu poslao 80.000 evra penzionerki u Anciju, tašti čovjeka koji se smatra veoma bliskim nekadašnjem "Princu Rima", a identičan iznos istog dana poslat je i Totijevom prijatelju, zaposlenom u italijanskom MUP-u.

Nakon što je okačio "kopačke o klin", Totiju je očigledno dopušteno da se kocka, ali istražioci imaju "snažne sumnje u vezi s pravim odredištem novca" od nekadašnjeg osvajača Svjetskog prvenstva u Italiji 2006. godine.

Osim ovih, postoji još nekoliko Totijevih sumnjivih transakcija milionske vrijednosti u kojima su osim Frančeska uključen i njegov prijatelj, identifikovan kao D.M. i koja uključuju kompanije koje posjeduju kazina u Las Vegasu, Monte Karlu i Londonu.

Totijevi menadžeri su odbacili ove optužbe, objašnjavajući da je nekadašnji fudbaler rimskog kluba finansirao dane provedene u kazinu u Monte Karlu kao veliki "ljubitelj kockanja".

(mondo.ba)