Fudbal

ZVANIČNO: Selektor "zmajeva" odabrao stručni štab! Trener golmana Borca pomaže Faruku Hadžibegiću!

Autor Nebojša Šatara

Nakon što je na sjednici IO FS BiH Faruk Hadžibegić imenovan za selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine, dobio je i saglasnost da izabere članove stručnog štaba.

Izvor: FK Borac/Nikola Kulaga

Pored Elvira Rahimića i Almira Seferovića, koji su bili i ranije, selektor "zmajeva" se odlučio još za svog dugogodišnjeg saradnika Mehmeda Janjoša, kao i za Nenada Gagru i Sinišu Mrkobradu.

"Obavio sam razgovor sa svima i nema dileme ovo je jedan kompetentan stručni štab. Nisam ranije želio govoriti o imenima, dok prvo sa njima ne pričam. Lako smo se dogovorili i svi su sa zadovoljstvom prihvatili da budu dio ove priče. Siguran da ćemo zajedno tražiti najbolja rješenja za utakmice ili neke specifične situacije", izjavio je Hadžibegić, a prenio sajt Saveza.

Selektor BiH je još dodao: "Planiram da, čim završim obilazak i razgovor sa igračima, održim i jedan radni sastanak sa članovima stručnog štaba. Znam da svi sa puno ambicija, odgovornosti i želje ulazimo u ovaj posao te da ćemo dati sve od sebe da napravimo dobru atmosferu u i oko reprezentacije i ostvarimo cilj koji je pred nama".

Inače, Janjoš je tokom karijere bio i trener Sarajeva, Gagro je radio u Širokom Brijegu i Zrinjskom, dok je Mrkobrada aktuelni trener golmana u banjalučkom Borcu.

(mondo.ba)