Fudbal

Mesi i Ronaldo oči u oči - pljušte golovi! Ovo su svi čekali: Leo prvi pogodio, a onda je Kristijano uzeo loptu!

Autor Nebojša Šatara

Spektakl na debiju Kristijana Ronalda za ekipu zvijezda iz Rijada protiv Pari Sen Žemena

Izvor: Twitter/ميديا داريو

Lionel Mesi i Kristijano Ronaldo bili su strijelci u prijateljskoj utakmici Pari Sen Žermena i kombinovanog tima saudijskih klubova Al-Hilala i Al-Nasra. Prvi nastup Portugalca za novi tim bio je upravo protiv moćnih Parižana, među kojima je bio i bivši Ronaldov saigrač iz Real Madrida Serhio Ramos, sa kojim se srdačno pozdravio pred meč.

Poslije pozdrava sa Kristijanom Ronaldom prije utakmice, Mesi je dao gol u 3. minutu, na asistenciju Nejmara, pred oduševljenim navijačima na tribinama stadiona "Kralj Fahd". Pogledajte taj pogodak i rutinsku egzekuciju šampiona svijeta:

Kristijano Ronaldo uzvratio je Parižanima golom u 34. minutu, iz jedanaesterca za 1:1. Prethodno je penal dosuđen nakon što ga je faulirao golman Pari Sen Žermena Kejlor Navas, sa kojim je "CR7" bio šampion Evrope u Real Madridu. Postoje i glaine da bi Navas mogao da mu se pridruži u Aziji. Pogledajte i taj pogodak: 

Kristijano Ronaldo PSŽ
Izvor: YouTube/beIN SPORTS France

U toku je bio 34. minut kad je Portugalac izjednačio, ali je na poluvremenu ponovo prednost imao Pari Sen Žermen - 2:1. Brazilac Markinjos iskoristio perfektnu asistenciju Kilijana Mbapea u 43. minutu i potpuno neometan iz peterca dao gol Saudijcima. Kapiten Pari Sen Žermena proslavio je gol i pokazao koliko mu je značio, iako je u pitanju prijateljska utakmica. Pogledajte taj gol:

Markinjos
Izvor: YouTube/beIN SPORTS France

Ronaldo će nakon ovog meča odigrati i prvi takmičarski duel za Al Nasr 22. januara protiv Al-Itifaka. Kristijanov tim ima za sobom niz od 12 utakmica bez poraza i drugi je na tabeli, sa bodom manje od lidera Al-Itihada, ali i odigranom utakmicom manje. Kada je u pitanju PSŽ, naredni takmičarski meč odigraćetek 29. januara, jer je u Francuskoj u toku dvonedjeljna pauza, na koju je šampion Lige 1 otišao 15. januara.

(MONDO)