Fudbal

Barselona "peca" fudbalere u Juventusu: I Dušan Vlahović na meti katalonskog kluba

Autor Nebojša Šatara

Sportska kazna koju je Juventus dobio zbog lažiranja finansijskih izvještaja na koju je još moguće uložiti žalbu, izazvala je pravi zemljotres u italijanskom klubu.

Izvor: Profimedia

Crno-bijelima je oduzeto 15 bodova što bi moglo da izazove sportske, ali i ekonomske posljedice za sadašnjost i budućnost torinskog kluba, a cijelu situaciju pažljivo prate i drugi evropski velikani, piše katalonski "Sport".

Juve nakon sankcija zaostaje čak 14 bodova od mjesta koje vodi u Ligu šampiona i preokret se čini kao nemoguća misija. Zbog toga bi moglo da dođe i do odlazaka brojnih zvijezda iz tabora "bjankonera", pa je klub iz Torina postao "lovište" i za Barselonu u ljetnjem prelaznom roku.

Sportski direktor Katalonaca Mateo Alemani objasnio je da će Barsa morati biti veoma pažljiva s obzirom na finansijsku situaciju u klubu. Veliki fokus stavljen je na igrače koji završavaju svoje ugovore, ali su takođe otvoreni za povoljne transfere ili po konkurentnim cijenama. I u Juventusu ima nekoliko igrača koji bi se po kvalitetu mogli uklopiti u Čavijevu ekipu.

Spisak je veliki i išao bi od vezista Manuela Lokatelija i Adrijena Rabioa, mlade nade Fabija Miretija, do napadača Federika Kijeze i Dušana Vlahovića.

Srpski napadač je bio na Čavijevom spisku želja još prije nego je u klub sa "Nou Kampa" stigao Robert Levandovski, a argument u korist ove mogućnosti je i što su Juve i Barsa oduvijek imali jako dobre odnose.

Zapravo, dva kluba i dalje u životu održavaju projekat evropske Superlige, a kontakti s prethodnim rukovodstvom Juventusa bili su vrlo česti. Međutim, sada predstoji nekoliko mjeseci neizvjesnosti i mnogi igrači italijanskog tima bi mogli da napuste klub. Biće dosta prilika za "pecanje" Barse, ali i drugih timova.

(mondo.ba)