Fudbal

Nemanja Vidić ulazi u Fudbalski savez Srbije: Postaje član FSS kao predstavnik Matićevog kluba

Autor Nebojša Šatara

Nemanja Vidić je zvanično postao dio važnog organa FSS, objavili su mediji

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Nemanja Vidić postaće član Skupštine Fudbalskog saveza Srbije (FSS) kao delegat Jedinstva sa Uba, objavio je "Sport klub". Na taj način, legendarni kapiten Mančester junajteda i reprezentacije Srbije napraviće prvi korak ka potencijalnoj kandidaturi za predsjednika FSS, navedeno je. U tome ima očiglednu podršku još jednog bivšeg reprezentativca i igrača Junajteda, Nemanje Matića, koji je prvi čovjek tima sa Uba i koji odavno podržava Vidića u ideji da se kandiduje.

FSS je bez predsjednika od kada je fotelju napustio Slaviša Kokeza u martu 2021. Od tada je vršilac dužnosti zamjenik predsjednika Nenad Bjeković, a dugo iščekivani izbori mogli bi da budu raspisani u februaru i održani u martu, nakon što su neuspješno održani pred Svjetsko prvenstvo.

Nemanja Vidić završio je veliku igračku karijeru 2016. godine u Interu i dugo je nagađano da bi mogao da se uključi u srpski fudbal na nekoj funkciji, a sada su se ostvarili uslovi da uđe i u predsjedničku trku za mjesto predsjednika.

Vidić je za reprezentaciju igrao od 2002. do 2011, napustio ju je kao kapiten nakon 56 odigranih utakmica, a nastupao je na Mundijalu u Južnoj Africi, dok je Svjetsko prvenstvo 2006. propustio zbog povrede. Najdubljji igrački trag ostavio je u Mančester junajtedu, gdje je postao prvak Evrope, najbolji igrač Premijer lige i na Old Trafordu doživio je ispraćaj kao malo koja legenda tg kluba.

(MONDO)