• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Terzić nije slagao, Vidić hteo da bude selektor: Kokeza kaže da je Nemanjin savetnik "lobirao" u FSS!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

"Svako ima pravo da se kandiduje za svaku funkciju".

 Terzić nije slagao, Vidić hteo da bude selektor: Kokeza kaže da je Nemanjin savetnik "lobirao" u FSS Izvor: MN PRESS

Slaviša Kokeza replicirao je Nemanji Vidiću posle otvorenog pisma u kome je kritikovao Fudbalski savez Srbije (FSS), odnosno poslednjeg intervjua koji je dao oko Nove godine, a u kome je takođe imao šta da poruči aktuelnom rukovodstvu.

Vidić se u međuvremenu oglašavao samo još jedanput i to kako bi odgovorio Zvezdanu Terziću koji je za bivšeg kapitena Zvezde rekao da "želi da bude selektor Srbije".

Možda će vas zanimati

To se nije dopalo Vidiću koji mu je ubrzo odgovorio da je "Terzić poslednja osoba kojoj bi se poverio", a generalni direktor Crvene zvezde bio je iznenađenjen njegovim stavom i poručio je da "nije primereno da se tako obraća 15 godina starijem".

Sada je i Slaviša Kokeza prokomentarisao njihov otvoreni sukob u medijima.

"Ne mogu da kažem šta on želi, niti ulazim u te stvari, ali sa sigurnošću mogu da potvrdim da je Zvezdan Terzić govorio istinu i da je pre izvesnog vremena Nemanja Vidić rekao Terziću da želi da bude selektor", rekao je Kokeza.

SUĐENJE?

"Situacija sa suđenjem u našoj ligi mnogo je bolja nego u većini evropskih zemalja i konkretno mogu da navedem i primere: u Engleskoj, Italiji, sudije su na izuzetno važnim utakmicama direktno uticale na rezultate bez obzira što imaju VAR. S obuirom da je toliko godina igrao u Engleskoj, Vidić bi morao da zna da je samo u ovoj sezoni, na sedam-osam važnih utakmica bilo teških trenutaka koje su direktno uticale na rezultat. U Srbiji se, međutim, diže fama kad sudija pogreši za mali ofsajd ili za jednu situaciju", rekao je Kokeza uz poruku da stiže VAR sledeće sezone.

"Takođe, upravo savetnik Nemanje Vidića koga sam već pominjao, kod ljudi iz saveza lobirao je i tražio da Nemanja Vidić bude selektor Srbije".

Kokeza ističe da nije imao priliku da razgovara sa Vidićem na temu mesta selektora, a ističe i da nema komentar na to da li će bivši kapiten Srbije jedan od kandidata: "Svako ima pravo da se kandiduje za svaku funkciju", dodao je Kokeza.

Srbija je već mesec dana bez selektora pošto je otkaz dobio Ljubiša Tumbaković, a kao kandidati su za sada otpali Dragan Stojković i Vladan Milojević.

Spekuliše se da će novi izbor biti Savo Milošević, ali Kokeza nije želeo konkretnije.

"Lično sam razgovarao samo sa Piksijem, ostale razgovore vodio je Marko Pantelić. Razgovarao je sa pet-šest različitih kandidata i Marko mi je rekao da misli da je blizu rešenja i u narednih nekoliko dana izaći će s predlogom za selektora", poručio je Kokeza.

U istom intervjuu koji je Slaviša Kokeza dao za "Sportski žurnal" istakao je i da Nemanja Vidić pet godina ništa nije radio u fudbalu, a sada svima želi da soli pamet.

Takođe, predsednik FSS je istakao i da je podršku dobio i od Vidićevog kuma.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC