• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbi i Liverpul - priča bez srećnog kraja! Sada je red na Stefana da to promeni!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Samo trojica srpskih igrača bili su članovi engleskog velikana do ove nedelje. Sada je taj broj povećan na četiri, a pred Stefanom su godine rada i dokazivanja.

 srbi-u-liverpulu-milan-lane-jovanovic-marko-grujic-lazar-markovic Izvor: MNPRESS

Srpski biser Stefan Bajčetić (16), sin nekadašnjeg igrača Zvezde Srđana (49), zvanično je prošle noći, 31. decembra 2020. postao fudbaler Liverpula.

Doskorašnji đak Selte prošao je stroge kriterijume velikana sa Enfilda, pa je između ponuda Liverpula i Mančester junajteda ipak odabrao da nastavi fudbalsko školovanje u šampionu Engleske.

Možda će vas zanimati

Bajčetić junior preseliće se na Ostrvo iz Engleske, jer je igrač Selte, za koju je igrao i njegov otac, a interesantno da je samim potpisom postao jedan od malobrojnih srpskih igrača koji su nastupali za Liverpul.

Do sada ih je bilo trojica i odigrali su ukupno 68 mečeva. I svi su igrali na Enfildu u poslednjih 10 godina!

Milan "Lane" Jovanović (39) došao je prvi među njima u Liverpul 2010. posle nastupa na Svetskom prvenstvu i nije uspeo da se nametne, pa je posle godinu dana prešao u Anderleht.

Za "Redse" je odigrao 18 utakmica, dao dva gola uz dve asistencije i svakako je i on sam očekivao više od te epizode - posebno posle blistavih partija u Belgiji i istorijskog gola protiv Nemačke u Južnoj Africi.

Posle Laneta naš naredni igrač na Enfildu bio je Lazar Marković (26). Stigao je iz Benfike 2014. za čak 20 miliona funti, ali nije uspeo u redovima velikana. Bio je igrač Liverpula do prošle zime, ali je uglavnom bio na pozajmicama ili u svakom slučaju daleko od terena i klupe.

Za "Redse" je odigrao 34 utakmice i dao tri gola, a poslednji nastup u prvenstvu imao je u maju 2015. Potom je igrao na pozajmicama u Fenerbahčeu, Sportingu, Halu, Anderlehtu...

Treći igrač sa ovog spiska je Marko Grujić (24), koji je i dalje ugovorom vezan za Liverpul, ali nije u planovima Jirgena Klopa, što pokazuje i njegov broj od samo 16 nastupa i jednog gola. Srpski vezista bio je prvo pojačanje nemačkog stručnjaka kada je 2015. stigao u klub, ali godinama unazad posle odrađenih priprema odlazi na pozajmicu.

Tako je i sada, iako je ove godine odigrao par takmičarskih mečeva za Redse i na jednoj bio strelac. On trenutno igra za Porto, a ranije je pozajmljivan Kardifu i Herti, za koju je igrao dve sezone. Prema ugovoru biće igrač Liverpula do 2023.

Stefan Bajčetić je i dalje jako mlad i pred njim je veliki rad, ali dok je tu znači da u Liverpulu veruju u njega.

(mondo.rs)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC