NEOČEKIVANO

Čuveni fudbaler u poluvremenu završio karijeru: Srbin ga zamijenio, a Mesut Ozil podivljao - penzija i nova karijera!

Autor Nebojša Šatara

Mesut Ozil je samo odjednom odlučio da batali fudbal, iako bi mnogi rekli da je to sa njim slučaj još od 2018. godine.

Izvor: Profimedia

Turski mediji prenose da je bivši njemački reprezentativac Mesut Ozil odlučio da se penzioniše u 35. godini. Ozil je već nekoliko sezona u velikom igračkom padu i trenutno je član turskog Bašakšehira u kome uopšte nije zadovoljan, pa je nezadovoljstvo sa poluvremena utakmice protiv Kajzerispora (0:1) kulminiralo time da batali fudbal. Za sada je sve nezvanično, ali navodno bi svakog trenutka trebalo da se oglase Ozil i Bašakšehir.

Ozil je jučerašnji meč počeo od prvog minuta, da bi ga na poluvremenu zamijenio Danijel Aleksić, a navodno je Nijemac odmah otišao sa stadiona i neće doći na iduće treninge. Saigrače i čelnike kluba obavijestio je da ne planira više da igra fudbal i zato je tražio da raskinu ugovor koji važi do posljednjeg dana juna ove godine.

Šampion svijeta sa Njemačkom iz 2014. godine jedva se nakanio da ode iz Arsenala u kome je bio najplaćeniji fudbaler, a fudbalski nije doprinosio još od 2018. godine. Nakon dugačke sage, stigao je uz mnogo pompe u Fenerbahče 2020. godine, ali se ni u ovom klubu nije proslavio. Pričalo se da će završiti karijeru još prošlog ljeta, ali je prihvatio poziv Bašakšehira, međutim ni u ovom klubu nije imao nikakav uticaj na igru.

Igrao je na samo osam mečeva i ukupno upisao svega 187 minuta za istanbulski klub prije nego što mu se smučilo. Nezvanično, Ozil bi sada mogao da promijeni karijeru i okrene se e-sportu.

"Više će se baviti e-sportom, možda i profesionalno. On je zaista dobar u Fortnajtu, moram da budem iskrenm Ne bih se iznenadio da jednog dana počne da se takmiči u tome", rekao je Erkut Sogut, agent proslavljenog fudbalera koji je osim pomenutih klubova igrao još i za Verder i Real Madrid.

(MONDO)

Tagovi