• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Arapi pokazivali Nijemcima ovu sliku - stavili ruke na usta: Išli po stadionu i širili lik njihovog ŠAMPIONA SVETA!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Domaći navijači provocirali njemačke igrače i fudbalere slikom Mesuta Ozila.

 Njemačku prozivaju zbog Mesuta Ozila Izvor: Profimedia

U toku utakmice Njemačka - Španija, arapski navijači išli su po stadionu "Al Bajt" sa odštampanim likom Mesuta Ozila, bivšeg reprezentativca Njemačke. Oni su stavili ruke na usta, aludiravši tako na potez reprezentativaca Njemačke koji su pred prvi meč u Kataru napravili isti gest, ukazujući tako na kršenje ljudskih prava, loš tretman pripadnika LGBT zajednice i zabranu izražavanja i slobode govora u zemlji domaćinu Mundijala.

Domaći navijači tako su ironično podsjećali na nekadašnjeg šampion svijeta sa "pancerima" koji se povukao iz reprezentacije nakon oštrih kritika kada se fotografisao sa predsjednikom Turske Redžeom Tajipom Erdoganom. Takođe, on je trpio i brojne uvrede poslije lošeg rezultata sa reprezentacijom na Svjetskom prvenstvu 2018, kada je javno pokazao šta mu je sve stizalo na društvenim mrežama. "Kada pobjeđujemo, onda sam Nijemac, kada gubimo, onda sam migrant", citirane su tada Ozilove riječi.

"Teška srca i poslije mnogo razmišljanja odlučio sam da više neću igrati za reprezentaciju Njemačke, sve dok budem osjećao rasnu mržnju i nepoštovanje. Nekada sam nosio dres Njemačke s velikim ponosom i uzbuđenjem, ali više ne. Bilo je izuzetno teško donijeti ovu odluku, jer sam oduvijek davao sve za svoje saigrače, trenere i dobre ljude u Njemačkoj. Ali kada visoki funkcioneri Fudbalskog saveza postupaju prema meni kao što postupaju, kada ne poštuju moje turske korijene i sebično me koriste u svrhu političke propagande, onda je stvarno dosta. Rasizam nikada ne smije biti prihvaćen", napisao je tada fudbaler.

Fudbalski savez Njemačke odgovorio mu je i demantovao te tvrdnje.

Izvor: Profimedia

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC