• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo je sastav Srbije za "prvo finale" u Kataru: Piksi mijenja više igrača, igraće najjači tim!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković ima manje muka nego što je to bio slučaj uoči meča sa Brazilom, pa je sljedećih 11 namijenio za Kamerun. /od reportera MONDA Milutina Vujičića iz Katara/

 Sastav Srbije za meč sa Kamerunom Izvor: MN Press/Chosen 11/Screenshot

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković poručio je na današnjoj konferenciji za medije da dan uoči utakmice sa Brazilom nije znao sastav svog tima zbog povreda brojnih fudbalera, ali je 24 sata uoči susreta drugog kola sa Kamerunom (ponedjeljak, 11.00) situacija kristalno jasna.

"Znam sastav" i "izvešću najjači tim", bile su više nego jasne poruke srpskog selektora Piksija koji ni ovoga puta nije želio da olakša posao rivalu tako što će izdiktirati startnih 11. Ali, dilema i dalje ima mnogo, prije svega zbog i dalje vrlo misteriozne situacije oko trenutnog statusa Filipa Kostića, Dušana Vlahovića, Aleksandra Mitrovića, pa i Sergeja Milinković-Savića.

Zbog toga je selektor u više navrata rekao da je situacija "odlična u odnosu na prije tri dana, ali nije idealna", dok je najavio da će u odnosu na sastav za meč sa Brazilom biti nekoliko promjena.

Jedino mjesto na kome se sigurno ne očekuje da će selektor vršiti promjene je odbrana. Vanja Milinković-Savić je bio jedan od najboljih pojedinaca utakmice sa Brazilom i sada je već standardna "jedinica" srpske reprezentacije, dok se promjene ne očekuju ni u liniji ispred njega. Trebalo bi da se zadrži identična trojka koja je vodila velike bitke sa Brazilcima, pošto je "orlovima" potreban i kontinuitet koji često nisu imali kada je u pitanju odbrana.

Tako bi ponovo u sredini odbrane trebalo da zaigra Miloš Veljković, sa njegove desne strane očekuje se Nikola Milenković, dok će sa lijeve biti Strahinja Pavlović, koji mora da pazi zbog žutog kartona iz prvog meča.

Mjesto na desnom boku bi trebalo da zadrži Andrija Živković, ako se uzme u obzir da je Darko Lazović bio jedan od slabijih u timu Srbije kada je ušao sa klupe protiv Brazila, dok će na suprotnu stranu Filip Kostić. Njegova mogućnost da "probije" po boku mogla bi da bude ključni faktor u utakmici sa Kamerunom, zbog čega se očekuje da bude starter, posebno nakon Piksijevih pohvala o radu na treningu.

U veznom redu će najvjerovatnije Nemanja Gudelj ostati bez mjesta, prije svega jer se očekuje da Piksi zaigra sa dvojicom napadača što sa sobom dovodi do povlačenja Sergeja Milinković-Savića jednu liniju unazad. Uz njega bi trebalo da igra najbolji igrač Srbije iz prvog kola - Saša Lukić.

Što se tiče ofanzivnog dijela srpskog tima, kapiten Dušan Tadić će najvjerovatnije igrati iza tandema koji nam je u prethodne dvije godine donio najviše uspjeha Aleksandar Mitrović - Dušan Vlahović. Koliko će zajedno moći, to je već pitanje, ali nije zgoreg podsjetiti da Srbija na klupi ima i Luku Jovića koji obično igra vrlo dobru u dresu sa reprezentativnim grbom, pa neće biti iznenađenje ako dobije šansu u nastavku susreta.

Dakle, ovo bi trebalo da bude sastav Srbije za meč sa Kamerunom: V. Milinković-Savić - Milenković, Veljković Pavlović - Živković, Lukić, Milinković-Savić, Kostić - Tadić, Mitrović i Vlahović.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC