Problem

FIFA reagovala, FSS morao da kazni ZVEZDU: Sljedeći duel bez publike!

Autor Bojan Jakovljević

Crvena zvezda će završiti regularni dio prvenstva bez prisustva publike.

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Crvena zvezda će naredni meč u Superligi Srbije morati da odigra bez prisustva navijača, saznaje "Sport klub". Kako se navodi na preporuku FIFA Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije je na sjednici održanoj u četvrtak donijela takvu odluku. 

Crveno-bijeli će u posljednjem kolu regularnog dijela prvenstva pred plej-of dočekati Radnički 1923 u ponedjeljak, a razlog za ovakvu kaznu je neprimjereno ponašanje navijača na meču 26. kola sa Novim Pazarom na kome je Crvena zvezda ubjedljivo pobijedila 5:1.

Prema navodima "Sport kluba" razlog za kaznu je političko i nacionalističko skandiranje na ovom meču. FIFA je dobila prijavu zbog skandiranja Ratku Mladiću, a prijavljena je upotreba pirotehnike i sporni transparenti. Iako je organizacija same utakmice dobro ocijenjena, crveno-bijeli su ipak kažnjeni.

Crvena zvezda i Novi Pazar će se sigurno sastati još jednom ove sezone jer će crveno-bijeli u plej-of ući sa prvog mjesta i sa čela tabele, dok tim iz Raške trenutno drži šestu poziciju na tabeli i nada se da bi mogao i u Evropu naredne sezone. 

Disciplinska komisija FSS je na istoj sjednici pokrenula i postupke protiv Vojvodine i Partizana zbog ponašanja njihovih navijača na utakmici 28. kola na kojoj su se čula uvredljiva skandiranja sa tribina, viđena je upotreba pirotehnike i nasilje.