Fudbal

Nikad nisam krio da sam navijač Crvene zvezde! Reprezentativac BiH: Volio bih da moj Milan doživi pravu "Marakanu"

Autor Nebojša Šatara

Vezni igrač Milana i reprezentacije Bosne i Hercegovine volio bi u grupnoj fazi Lige šampiona naredne sezone igra protiv crveno-bijelih jer je od malena navijač beogradskog kluba.

Izvor: EPA/ ROBERTO BREGANI/ANSA

Crvena zvezda je već osigurala plasman u grupnu fazu Lige šampiona i to se posebno dopalo fudbaleru iz Foče.

"Vidio sam da je Zvezda osvojila titulu i volio bih da budemo sa njom u grupi. Uvijek se obradujem kad treba da igram na Balkanu. Posebno na 'Marakani'. Nikada nisam krio da sam navijač Zvezde. Sjećam se, kao juče da je bilo, kad je 2021. godine bio žrijeb za šesnaestinu finala Lige Evrope. Bili smo u klubu na zajedničkom ručku i kad smo izvukli Zvezdu, skočio sam od sreće. Tada zbog korone nije bilo navijača na utakmicama, nadam se da bi sad bili puni i 'Marakana' i 'San Siro'. Volio bih da moji saigrači dožive 'Marakanu' na pravi način", rekao je Rade Krunić za "Informer".

Prije toga rosoneri imaju još neka važna posla: čeka ih polufinale Lige šampiona i to protiv gradskog rivala Intera.

"Ovo što doživljavamo ovih dana za sve nas je velika stvar. Kad smo u osmini finala eliminisali Totenhem, tad smo shvatili da možemo sa svima da se nosimo. Kad je bio žrijeb za četvrtfinale, cijeli Napulj je slavio što su baš nas izvukli. To nam je dalo motivaciju da ih eliminišemo. Razumijem da ovo nije Milan od prije 20 ili 30 godina, ali veliki smo klub i niko ne bi trebalo da se raduje što igra protiv nas".

Ukoliko izbace gradskog rivala, Milan će u velikom finalu u Istanbulu igrati protiv boljeg iz duela Mančester siti - Real Madrid.

"Jaki su i jedni i drugi. Ne volim nešto pretjerano Real, ali kad se kaže fudbal, odmah se pomisli na Real Madrid i Milan. Mislim da bi finale Milan - Real bilo fantastično finale".

Na kraju je istakao da mu je žao Sampdorije zbog trenera Dejana Stankovića, koji se grčevito bore za opstanak u Seriji A.

"Gledam i žao mi je što (Stanković, prim.aut.) ne može da ostvari bolje rezultate. Mogu da zamislim koliko se on nervira. Verujem da će mu krenuti nabolje i da će uspjeti da pokaže zbog čega je doveden", podvukao je reprezentativac BiH, koji je u igračkoj karijeri još nastupao za matičnu Sutjesku, Donji Srem, Veronu, Borac Čačak i Empoli.

(mondo.ba)