• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uspjela akcija - dres Radeta Krunića PRODAT ZA 6.000 KM, sredstva uplaćena za liječenje Miloša Božovića

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Nakon utakmice sa Islandom, u kojoj su "zmajevi" pobijedili rezultatom 3:0, FS BiH je pokrenuo humanitarnu aukciju čiji je predmet bio potpisan dres dvostrukog strijelca Radeta Krunića.

 Dres Radeta Krunića prodat za 6.000 KM humanitarna akcija ua Miloša Božovića Izvor: Anadolija/Samir Jordamović

Novac od aukcije je bio planiran za liječenje Miloša Božovića, nekadašnjeg golmana juniorske ekipe Fudbalskog kluba Slavija, koji je na utakmici 2014. godine doživio tešku povredu glave.

Aukcija je trajala do 26. marta, a ono što je planirano je i urađeno. Kompanija Symphony je kupila dres za 6.000 KM koje su donirane Milošu Božoviću.

Izvor: Promo/FS BiH

Kompanija Symphony je na misiji da inspiriše i djeluje na rast i razvoj svojih uposlenika, lokalnih zajednica u kojima djeluje i klijenata. Između ostalih, u posljednjoj godini su aktivno sarađivali sa SOS Dječijim selima i Jericho fondacijom kroz različite aktivnosti usmjerene ka razvoju njihovih štićenika i stipendista.

Najnovija u nizu aktivnosti koje su podržali je humanitarna aukcija organizirana od strane Fudbalskog saveza BiH gdje je bio ponuđen potpisan dres bh. reprezentativca i dvostrukog strijelca na utakmici protiv Islanda Radeta Krunića.

Za Symphony ova aukcija je bila više od prilike da posjeduje dio nacionalne sportske istorije. Bila je to prilika da podrže liječenje Miloša Božovića, bivšeg golmana koji je na utakmici 2014. godine pretrpio ozbiljnu povredu glave. Milošev otac, Aleksandar, takođe je bivši golman, a njihova porodica je važan dio naše lokalne fudbalske zajednice već godinama.

Svi oni koji su u prilici da pomognu uplate za liječenje Miloša Božovića mogu izvršiti na tekući račun broj 562-012-815-030-2396 kod NLB banke ili uplatom na IBAN broj: BA3956201281150302590, primalac Aleksandar (Sreta) Božović, Akademika Petra Mandića 48, 71123 Sarajevo.

(MONDO/FS BiH)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC