• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Selektor "zmajeva" o Premijer ligi BiH: Kvalitet fudbala je mnogo veći i vjerujem da će vremenom još više rasti!

Autor Dragan Šutvić

Faruk Hadžibegić je za jedan od ciljeva postavio nastup što većeg broja premijerligaških igrača u reprezentaciji BiH.

 faruk hadžibegić o premijer ligi bih  Izvor: Anadolija/Samir Jordamović

Faruk Hadžibegić imenovan je početkom ove godine za nasljednika Ivajla Peteva na mjestu selektora reprezentacije BiH.

Premijerne mečeve na klupi bh. tima proslavljeni bh. fudbaler i trener odradio je na startu kvalifikacija za EURO 2024 (pobjeda nad Islandom 3:0 i poraz od Slovačke 2:0), a na predstavljanju je istakao da je jeda od ciljeva angažman i što većeg broja igrača iz m:tel Premijer lige BiH u državnom timu.

Tokom pripremnog perioda, Hadžibegić je posjetio premijerligaše u Antaliji, a od početka polusezone je lično prisustvovao pojedinim mečevima, što je naglasio i na zvaničnom Fejsbuk profilu.

"Protekli period, zajedno sa svojim stručnim štabom, proveo sam promatrajući utakmice Premijer lige BiH, ali i Kupa BiH, gdje sam još jednom želio dati podršku trenerima i stručnim štabovima svih klubova, ali i igračima, koji bi u budućnosti mogli biti dio reprezentacije BiH.

Planiram ispuniti svako obećanje, koje sam dao na predstavljanju, a jedno od njih je i da će igrači iz Premijer lige imati svoje mjesto u A timu. Zadovoljan sam onim što sam vidio na utakmicama između Zrinjskog i Širokog, Slobode i Sarajeva, te Veleža i Željezničara, a Mehmed Janjoš mi je prenio svoje utiske sa Kup utakmice Tuzla siti – Zrinjski.

Jasno je da je kvalitet fudbala mnogo veći, zahvaljujući boljim terenima i vjerujem da će vremenom rasti. Infrastruktura je bitan segment razvoja svakog kluba, a bolji uslovi za igru, prave i bolje igrače.

I u narednom periodu fokusiraću se na bh. klubove, ali i razgovore sa svima onima, koji bi mogli donijeti boljitak reprezentaciji BiH.

Prihvatam svaku dobronamjernu kritiku, koja ima za cilj unapređenje onoga što radimo, jer imamo zajednički cilj – plasman na Euro, za kojeg ćemo se boriti do posljednjeg daha i daćemo sve od sebe da to i ostvarimo", napisao je Hadžibegić.

Naredne obaveze sa bh. timom Hadžibegić će imati 17. i 20. juna, kada će u trećem i četvrtom kolu kvalifikacija za prvenstvo Evrope gostovati Portugalu i dočekati Luksemburg.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC