• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Selektor i direktor "zmajeva" posjetili Borac u Antaliji: Obratićemo pažnju i na igrače iz Premijer lige BIH

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Faruk Hadžibegić i Zvjezdan Misimović u radnoj su posjeti Turskoj, a boravak u Antaliji iskoristili su da posjete i banjalučki Borac.

 Faruk Hadzibegić u posjeti FK Borac Izvor: Promo/FK Borac Banjaluka

Selektor reprezentacije BiH Faruk Hadžibegić u društvu direktora reprezentacije Zvjezdana Misimovića posjetili su banjalučki Borac, koji se nalazi na pripremama u Antaliji.

Hadzibegić i Misimović nalaze se u radnoj posjeti Turskoj, gdje na licu mjesta žele da se uvjere u stanje reprezentativaca BiH, ali i eventualno neka nova imena, koja bi se mogla "probrati" u klubovima koji nastupaju u m:tel Premijer ligi BiH, a pripremaju se za nastavak prvenstva upravo u Antaliji.

Osim Borca, trenutno su u poznatom turskom ljetovalištu i fudbaleri Sarajeva, Tuzla sitija i mostarskog Veleža.

"Plan je da obiđemo naše igrače koji nastupaju u Turskoj, ali i neke iz domaćih klubova koji su na pripremama u Antaliji. Naišli smo na podršku svih klubova i obavljamo razgovore prije svega sa trenerima. Obratićemo pažnju i na igrače iz m:tel Premijer lige BiH", poručio je selektor "zmajeva".

BiH će u martu igrati protiv Islanda i Slovačke, a novi selektor imaće sasvim dovoljno vremena da formira sastav koji će nastupiti u kvalifikacijama za EURO 2024.

"Za sada ne bih o imenima. U svim klubovima ima kvalitetnih igrača, pa tako i u Borcu. Ali, rano je da pričamo o pojedincima. Mogu samo reći da i u našim klubovima ima kvalitetnih fudbalera", zaključio je Hadžibegić.

Na pohvale selektora, uzvratili su i iz banjalučkog kluba preko direktora Dejana Lukendića.

"Zadovoljstvo nam je što smo mogli da ugostimo Faruka Hadžibegića i Zvjezdana Misimovića koji su ovom posjetom pokazali da će voditi računa o svim premijerligaškim igračima. Prijaju i riječi hvale koje su pristigle na naš račun, a na nama je da tokom proljeća ostvarimo i dobre rezultate na terenu. Smatram, da je i igračima motiv više da budu oni pravi saznanje da su na radaru stručnog štaba reprezentacije", rekao je Lukendić.

Banjalučki "crveno-plavi" u Antaliju su u nedjelju imali jaku provjeru protiv moskovskog Dinama, a ruski tim nakon veoma kvalitetnih 120 minuta slavio je 3:2. Izabranike Vinka Marinovića, koji je u međuvremenu ostao bez povrijeđenog Benjamina Tatara, u subotu očekuje test susret protiv danskog Vejla.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC