• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nekadašnji fudbaler Borca okačio kopačke o klin! Najveće uspjehe ostvario u dresu Zrinjskog!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Poslije 16 sezona seniorskog fudbala, nekadašnji igrač Borca iz Banjaluke i mostarskog Zrinjskog Miloš Žeravica (34) je odlučio da završi karijeru.

 Miloš Žeravica završio fudbalsku karijeru Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Nekadašnji omladinski reprezentativac Srbije Miloš Žeravica je okačio kopačke o klin nakon 16 godina profesionalne karijere.

Počeo je u Proleteru, a zatim je nastupao za OFK Beograd, Palilulac (Beograd), Napredak (Kruševac), Slobodu iz Užica, Borac iz Banjaluke, Zrinjski (Mostar), Grindavik (Island), Sileks (Makedonija), OFK Vršac, OFK Bečej i Naftagas iz Elemira, gde je odlučio da završi karijeru.

"Odlučio sam da stavim tačku na karijeru, zbog problema sa koljenom. Kada sumiram sve, zadovoljan sam onim što sam postigao. Najveći uspjesi su nastupi za omladinsku reprezentaciju Srbije i titula šampiona Bosne i Hercegovine sa Zrinjskim iz Mostara", rekao je Žeravica za zrenjaninski "Ilovezr".

U dresu mostarskih "plemića" žeravica je dva puta nastupao u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a sa makedonskim Sileksom u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

"Sa Zrinjskim sam igrao kvalifikacije za Ligu šampiona 2016 i 2017. godine. Prve godine smo igrali protiv Širaka iz Jermenije, a naredne protiv poljske Legije. Nismo uspjeli da se kvalifikujemo za dalje, ali su nastupi u kvalifikacijama za LŠ nešto što se pamti, jer nema mnogo fudbalera priliku da nastupa u tom takmičenju. Sa Sileksom sam bio vicešampion Makedonije, ali sticajem okolnosti, šampion Vardar iz Skoplja, nije dobio licencu za Ligu Evrope, pa smo mi igrali protiv Karabaha iz Azerbejdžana. Proveo sam prelijepih godinu i po dana u Makedoniji", dodao je Žeravica.

Za banjalučki Borac je igrao u dva navrata - najprije je na Gradskom stadionu proveo punih godinu dana - od 4. avgusta 2014. do 8. juna 2015, a potom se vratio u crveno-plave 2. februara 2018. i igrao do 1. jula 2019. godine.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC