• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dijego i Džigi - susret prijatelja iz Serije A! Urugvajac o Mihi "Uživao je u fudbalu, po tome ću ga pamtiti"!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Nekadašnji fudbaler Intera i Milana, te još nekoliko italijanskih klubova prokomentarisao je odlazak legende srpskog i svjetskog fudbala.

 Dijego Laksalt o Siniši Mihajloviću i meču Borac Dinamo Moskva Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Veliki broj stranaca nakon izbijanja rata u Ukrajini iskoristio je mogućnost i napustio Rusiju, ali to nije slučaj sa Urugvajcem Dijegom Laksaltom koji je u ljeto 2021. godine stigao iz Milana u Dinamo iz Moskve.

Proslavljeni Urugvajac oporavio se od duge povrede koju je u međuvremenu imao i u nedjelju igrao protiv banjalučkog Borca u Turskoj.

Ruski tim koji vodi Slaviša Jokanović slavio je 3:2 u odličnoj utakmici koja je počela vođstvom Borca, što je bio tek uvod u goleadu u Beleku, a svoj doprinos pobjedi Moskovljana dao je i Laksalt odigravši drugih 60 minuta (igralo se 4x30).

"Bila je teška utakmica, jer smo umorni, mnogo radimo ovih. Na kraju ispalo je dobro, jer smo ušli u takmičarski ritam i u finišu došli do pobjede", rekao je Urugvajac koji je kao i Jokanović pohvalno pričao o Borcu.

"Bilo je veoma teško. Čekali su nas, branili su se dobro, ali i uspjeli da daju prvi gol. To im je donijelo samopouzdanje i odigrali su dobar meč. Bio je ovo dobar i važan test za nas", dodao je Laksalt.

Prošlu sezonu Dinamo je završio kao trećeplasirani u prvenstvu Rusije, sada su na četvrtom mjestu i to žele da poprave.

"Želimo da rastemo i budemo jači iz sezone u sezonu i radimo na tome“, rekao je Laksalt i osvrnuo se na saradnju sa srpskim stručnjakom koji je preuzeo ekipu krajem juna prošle godine.

"Trener Jokanović je tu nekoliko mjeseci, slušamo savjete koje nam daje i radimo prema njegovim instrukcijama. Pratimo ga i vjerujemo mu".

Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Duel Borca i Dinama bio je ujedno i susret dvojice bivših saigrača iz Serije A pošto su Dijego Laksalt i Nikola dijelili svlačionici u Đenovi.

"Vidio sam Nikolu, drago mi je što smo se sreli i iskoristiću ovu priliku da popričamo i prisjetimo se zajedničkih dana u Đenovi koji su bili zaista lijepi", prokomentarisao je Laksalt.

Nešto kasnije Urugvajca smo vidjeli u ugodnom ćaskanju sa Ninkovićem i Andreom Milutinovićem, još jednim Srbinom u moskovskom klub i jednim od najvećih svjetskih stručnjaka za kondicionu pripremu fudbalera.

Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Osim Milana i Đenove, Laksalt je tokom karijere nosio dres i Intera, Empolija, Torina i Bolonje. Gotovo cijelu karijeru u Evropi proveo je u Italiji, s obzirom da je osim Dinama, igrao još samo za Seltik, tako da ga je pogodila nedavna smrt Siniše Mihajlovića i Đanluke Vijalija.

"Ove godine Italije je Italija izgubila velika imena. To su loše vijesti i veliki gubitak za fudbal generalno. Izgubili smo ljude koji su mnogo dali ovom sportu, s svakako je to najveći gubitak za porodice“, rekao je Laksalt,.

Urugvajac je porom otkrio po čemu će pamtiti legendu srpskog i svjetskog fudbala.

"Miha je uvijek kao igrač bio onaj koji ide na svaku loptu, ali i onaj koji je uživao u fudbalu, u svakoj utakmici. Po tome ću ga pamtiti".

Laksalt se na kraju osvrnuo na nastup reprezentacije Urguvajci na Svjetskom prvenstvu u Kataru, gdje je južnoamerička selekcija završila nastup u grupnoj fazi sa učinkom od jedne pobjede, remija i poraza.

"Za sve nas Urugvajce bilo je teško što smo ispali u grupnoj fazi. Ali moji saigrači, mogu da tako kažem jer sam igrao gotovo sa svima, su dali sve od sebe na terenu i to je ono najvažnije. To je ono što su na kraju krajeva željeli svi Urugvajci", zaključio je Laksalt.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC