• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Selektor BiH Faruk Hadžibegić putuje u Tursku: Nada se razgovoru sa Edinom Višćom: "Pokušaću..."

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Selektor Bosne i Hercegovine Faruk Hadžibegić putuje u Tursku na novi sastanak sa reprezentativcima, a za MONDO je otkrio da će pokušati i da privoli Edina Višću da se vrati u "zmajeve".

 Faruk Hadžibegić ide u Tursku probaće da vrati Edina Višću Izvor: MONDO

U društvu direktora reprezentacije BiH Zvjezdana Misimovića, selektor "zmajeva" Faruk Hadžibegić nastavlja putešestvije po Evropi i svijetu, kako je i obećao poslije imenovanja.

Nakon što je posjetio Miralema Pjanića u Dubaiju, potom kapitena Edina Džeku i Radeta Krunića u Milanu, a onda i Seada Kolašinca u Marseju, Hadžibegić sada putuje u Tursku.

Preciznije u Antaliju, gdje će posjetiti klubove m:tel Premijer lige BiH, koji se u ovom trenutku pripremaju za nastavak proljećnog dijela sezone u turskom ljetovalištu.

U Antaliji su banjalučki Borac, Sarajevo, Velež i Tuzla siti, koje će posjetiti bh. selektor, a u planu je i posjeta dvojici "zmajeva" u Istanbulu. U pitanju su igrači Konjespora Ibrahim Šehić i Amir Hadžiahmetović.

Hadžibegić je potvrdio za MONDO da planira posjetiti i Edina Višću, fudbalera Trabzona, koji se oporavlja od povrede.  Višća (32) se oprostio od nastupa u reprezentativnom dresu, ali očigledno Hadžibegić planira da ga ubijedi da promijeni mišljenje i vrati se među "zmajeve".

"Putujem u Tursku, pokušaću", kratko nam je rekao selektor BiH na pitanje o planovima u vezi sa krilnim napadačem Trabzona, koji je rekao "zbogom" bh. timu u maju 2021. godine nakon 55 odigranih mečeva i 10 postignutih golova.

Kako god da završi posjeta Turskoj, Hadžibegić će nakon nje putovati i u Njemačku i Švajcarsku na razgovore sa Denisom Huseinbašićem iz Kelna, a onda i sa Amarom Dedićem, fudbalerom RB Salcburga i igračem Rome Benjaminom Tahirovićem, koji će odmjeriti snage u 1/16 finala Lige Evrope.

Hadžibegić će na klupi "zmajeva" debitovati 23. marta u Zenici protiv Islanda u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine, a Islanđane je uživo gledao protiv Švedske i zaključio da je "BiH bolja od njih".

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC