Fudbal

Borac se uključio u humanitarnu akciju: Dio prihoda od Slobode za liječenje Vesne Šipke!

Autor Dragan Šutvić

Banjalučki premijerligaš doniraće dio prihoda od karata za meč sa Tuzlacima za liječenje Banjalučanke Vesne Šipke.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Posljednju premijerligašku utakmicu pred domaćom publikom fudbaleri Borca odigraće sljedećeg vikenda, kada će u Banjaluku doći tuzlanska Sloboda.

I taj meč, kao i prethodnih nekoliko na Gradskom stadionu, imaće humanitarni karakter, pa će dio prihoda od prodatih ulaznica banjalučki premijerligaš proslijediti za liječenje Banjalučanke Vesne Šipke.

"Naš klub pridružuje se akciji za podršku u liječenju naše sugrađanke dr Vesne Šipke koja je nebrojeno puta bila od pomoći brojnim banjalučkim sportistima, a posebno košarkašicama. Vesna, majka mlade košarkašice Orlova, Anđele Šipke, treba podršku svih nas za nabavku lijeka Ribociklib, a FK Borac doniraće dio prihoda od prodatih ulaznica sa utakmice sa tuzlanskom Slobodom", istaknuto je iz kluba.

Vesna Šipka se nalazi na listi čekanja za odobrenje liječenja i na redu je za avgust ove godine.

Do sada je nabavljala pomenuti lijek po cijeni od 1.000 evra za terapiju na mjesečnom nivou, a s obzirom na to da Vesna više nije u mogućnosti da kupuje lijek sopstvenim sredstvima, a preostalo joj je terapije za svega desetak dana, pokrenuta je humanitarna akcija pomoći.

Uplate mogu da se izvrše na broj žiro-računa 5620998030099031, u NLB banci, na ime Vesna Šipka.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!