Fudbal

Usvojena ostavka dosadašnjeg predsjednika Slobode

Autor Haris Krhalić

Sloboda je trenutno bez predsjednika nakon što je Skupština kluba usvojila ostavku koju je podnio Elmir Šećerbegović

Izvor: Promo/FK Sloboda Tuzla

Na današnjoj hitnoj sjednici Skupština FK Sloboda usvojila je ostavku Elmira Šećerbegovića, predsjednika kluba i na taj način razriješila Upravni odbor daljeg djelovanja.

Jednoglasnim zaključkom, a sve u cilju transparetnog pristupa, donesena je odluka o raspisivanju javnog poziva za izbor novog mandatara upravnog odbora.

Svi zainteresovani pojedinci trebaju da najkasnije do 7. juna 2023. godine dostave svoj plan i program rada u prostorije kluba ili elektronski na mail adresu direktor@fksloboda.ba.

Podsjećamo, tuzlanska Sloboda ispala je iz Premijer lige porazom 2:1 od Željezničara u posljednjem kolu, nakon čega je klub ostao u priličnom rasulu.

Predsjednik Elmir Šećerbegović u odmah nakon utakmice saopštio je da je podnio ostavku, ali i da je prije toga podijelio otkaze sa gotovo svim zaposlenima u klubu.

Kakva je situacija u tuzlanskom klubu govori i to da su danas službenici Sektora kriminalističke policije Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, po nalogu Kantonalnog tužilaštva TK, izuzeli obimnu materijalnu dokumentaciju u vezi sa funkcionisanjem i poslovanjem Slobode u posljednjih nekoliko godina.