• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Policija upala u prostorije FK Sloboda: Izuzeta dokumentacija o poslovanju, Tužilaštvu prijavljena tri lica!

Autor Dragan Šutvić

"Sektor kriminalističke policije UP MUP-a TK je Tužilaštvu Tuzlanskog kantona dostavio dva izvještaja protiv tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo zloupotreba položaja i ovlašćenja", rekao je potrparol kantonalnog Tužilaštva.

 policija upala u fk sloboda tuzla  Izvor: Promo/FK Olimpik Sarajevo

Službenici Sektora kriminalističke policije Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, po nalogu Kantonalnog tužilaštva TK, izuzeli su obimnu materijalnu dokumentaciju u vezi sa funkcionisanjem i poslovanjem Fudbalskog kluba Sloboda u posljednjih nekoliko godina, prenijeli su danas mediji u FBiH.

"Na osnovu do sada obavljenih provjera i istražnih radnji, i analize izuzete materijalne dokumentacije, Sektor kriminalističke policije UP MUP-a TK je Tužilaštvu Tuzlanskog kantona dostavio dva izvještaja protiv tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo zloupotreba položaja i ovlašćenja, a koje se odnosi na određene nezakonitosti vezane za djelovanje u klubu", rekao je federalnim medijima portparol Tužilaštva Tuzlanskog kantona Admir Arnautović.

Tuzlaci su prije nekoliko dana ispali iz m:tel Premijer lige BiH, a u javnosti je počelo da se spekuliše o fuziji Tuzla sitija i Slobode, pa bi crveno-crni pod novim imenom (Sloboda Tuzla, op.a.) dobili priliku da se i dalje takmiče u bh. prvenstvu.

Najvatrenije pristalice kluba nisu za tu opciju, ali u istom trenutku nisu ni protiv povratka sadašnjeg prvog čovjeka Tuzla sitija Azmira Husića na mjesto predsjednika Slobode.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC