Krenulo!

Partizan počeo pripreme za pretešku sezonu! Duljaj "prozvao" crno-bijele - već ima novajlija u Humskoj!

Autor Dragan Šutvić

Fudbaleri Partizana će nakon sezone u kojoj su završili četvrti u Superligi morati da poprave utisak.

Izvor: Dusan Milenkovic/ATAIMAGES

Fudbaleri Partizana su ponovo u trenažnom procesu! Tim iz Humske, predvođen trenerom Igorom Duljajem, započeo je pripreme za sezonu 2023/24 koja bi crno-bijelima mogla da bude izuzetno izazovna. U narednoj takmičarskog godini pred Partizanom će biti nekoliko ciljeva - prije svega popravljanje utiska u domaćim takmičenjima, a zatim i plasman u grupnu fazu Konferencijske lige.

Neće biti lako i toga je svjestan i Igor Duljaj kojem su za narednu sezonu potrebna pojačanja. Na početku priprema nije mogao da računa na sve fudbalere koji su pod ugovorom sa crno-bijelima, ali je za očekivati da igrački kadar uskoro bude kompletan i da "parni valjak" punom parom krene u novu szeonu.

Na prozivci trenera Igora Duljaja nisu se pojavili igrači koji imaju obaveze u nacionalnim timovima svojih zemalja. Siniša Saničanin, Igor Vujačić, Patrik Andrade i Fuseni Diabate priključiće se timu po dogovorenom rasporedu, dok se tokom nedjelje očekuje dolazak Bibarsa Natha i Rikarda Gomeša. Prvom timu su priključeni i omladinci Bogdan Marčetić, Milan Aleksić, Nemanja Trifunović i Đorđe Mihajlović, a uz ekipu je i Nikola Terzić, koji se vratio sa pozajmice iz Turske.

Početak priprema Partizan je obilježio sa nekoliko fotografija na društvenim mrežama, a na slikama sa treninga ne vidi se Nemanja Jović. Mladi krilni fudbaler prethodnih dana bio je u centru pažnje zbog neobične situacije koja se dogodila na relaciji sa klubom - prvo se pojavila informacija da je zatražio raskid, zatim da mu je klub dužan ogroman novac, kao i da mu nije javljeno da je dobio poziv u mladu reprezentaciju.

Jović se nije pojavio na okupljanju "orlića" pod komandom Dušana Đorđevića, a čini se da nije bio ni na početku Partizanovih priprema, iako je Miloš Vazura jednom prilikom pokušao da objasni kako je sve u redu. Direktor Partizana je tom prilikom rekao kako klub komunicira sa agentom talentovanog ofanzivca.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!