• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KONAČNO – FINALE ABA! ŽOC I DUŠKO SE OGLASILI, EVO ŠTA NAS ČEKA: Crno-bijela moć u reketu ili argentinski duo? (ANKETA)

Poslije mnogo čekanja, pregovora i neizvesnosti počinje finale ABA lige. Ko će pobediti, ko će osigurati plasman u Evroligu, šta kažu Žoc i Duško, a šta akteri na terenu? Šta nas očekuje i šta smo već vidjeli? Kreće najbitnija serija srpske košarke u ovoj sezoni

 Crvena zvezda Partizan ABA liga Mondo najava Izvor: MN PRESS

Novak je osvojio Rolan Garos, Jokić je uzeo NBA prsten, a sada će sve oči biti uprte u finale ABA lige! Mečevi između Partizana i Crvene zvezde su se dugo čekali, bilo je mnogo problema oko organizacije, ali sada konačno sve može da počne.

Prva utakmica je na programu od 20 časova u "Beogradskoj areni" gdje će Partizan započeti seriju kao domaćin jer je u neizvjesnoj i velikoj borbi tokom regularne sezone uspio da dođe do prednosti domaćeg terena. Znamo koliko se ta prednost teško ispušta u ABA ligi, ali crveno-bijeli sigurno ne dolaze da se predaju.

Iako djeluje da su mjesta u Evroligi zagarantovana i za jedne i za druge, pogotovo poslije odustajanja Gran Kanarije od takmičenja, ipak će samo pobjednik ove serije biti siguran učesnik Evorlige naredne sezone. A šta nas sve očekuje u njoj? Da vidimo šta smo već imali!

Anketa

Ko osvaja ABA ligu?

  • Partizan

    41.67% (5)

  • Crvena zvezda

    50% (6)

  • Šanse su 50/50!

    8.33% (1)

Ko osvaja ABA ligu?

Rezultati

HAOS OKO DATUMA, SUDIJA, TERMINA...

Izvor: MN PRESS

Velika je neizvjesnost pratila sam početak koji smo sada, valjda, dočekali. Zbog sudaranja termina finala Superlige Srbije i ABA lige vidjeli smo mnogo saopštenja, sukoba, prozivki, ali na kraju i dogovor. Prvo je odigrano finale domaćeg takmičenja u kome je Crvena zvezda uzela osmu uzastopnu titulu, a zatim kreće finale ABA lige. Čim se ta saga završlia, vidjeli smo i da su najbolje srpske sudije najavile da neće suditi ove mečeve, a dali su i jasne razloge zašto pa će tako pravdu dijeliti Sašo Pukl, Milan Nedović i Josip Radojković

ŠTA NAS ČEKA?

Izvor: MN PRESS

Timovi su odmorni, uigrani i prije svega – zdravi! Mučio se Luka Vildoza sa povredom na meču sa FMP-om, ali ga to neće spriječiti da zaigra u mečevima sezone za svoj tim. Sa druge strane nedostajaće vjerovatno Aleksa Avramović, mada nije isključeno ni da se on vrati u nekom trenutku ove serije. 

Imaćemo veliku borbu ispod koša između Matijasa Lesora koji je do sada ove sezone bio nerješiva enigma za centre Crvene zvezde i sa druge strane nekoliko "petica" crveno-bijelih". Vidjećemo da li će Duško Ivanović francuskog centra probati da zaustavi snagom Kuzmića, da ga optereti u odbrani sa Lukom Mitrovićem ili da parira fizički sa Hasanom Martinom, ali Zvezda ne može do pobjede ako Francuz opet bude dominirao.

Sa druge strane Fakundo Kampaco i Luka Vildoza uz naravno Nemanju Nedovića biće igrači na koje će Partizan morati najviše da obrati pažnju. Tu će veliki posao biti na kapitenu Kevinu Panteru, ali i na Danteu Egzumu, a Jam Madar djeluje kao neko ko bi u pojedinim utakmicama serija mogao da bude taj "iks faktor" crno-bijelih.

ŠTA KAŽU TRENERI?

Izvor: MN PRESS

"Finalna serija protiv Crvene zvezde. Imam poruku za naše navijače koji su pokazali da su najbolji i najodaniji u Evropi.Podatak da ćemo već na prvoj utakmici imati pola miliona navijača je nešto nevjerovatno. Pozivam ih da ponovo naprave fantastičnu atmosferu, da borde ekipu i da sve protekne u fer i sportskom duhu. Da se svi ljudi iz Crvene zvedze osjećaju prijatno i da se nakon utakmice isključivo i samo priča o košarci. Očekujem zanimljivu seriju, imali smo vremena da se pripremimo i nadam se da ćemo već u prvoj utakmici odigrati dobro. Sigurno da moramo biti na visokom nivou ako mislimo da pobijedimo u prvom susretu, jer treba ići iz utakmice u utakmicu", rekao je pred prvu utakmicu finala Željko Obradović, trener Partizana. 

Njegov kolega sa druge strane Duško Ivanović jedva je dočekao ovu finalnu seriju i ulazi u nju pun samopouzdanja nakon što je poslije kupa sa crveno-bijelima osvojio i nacionalno prvenstvo.

"Napokon počinjemo, poslije toliko vremena, svi smo željni da počnemo, navijači i igrači jednog, i drugog tima. Neka bude fešta od košarke, da svi uživamo i da bolji pobijedi. Sa ovom pauzom, kao da smo imali malo predsezonu, pripreme, pa se malo sve poremetilo, ali vidjećemo kako će izgledati. U svim utakmicama će biti ključ kvalitet jedne i druge ekipe, i prevaga koju imaju. Partizan ima izvanredan napadački kvalitet, a mi smo možda malo bolji u odbrani. Vidjećemo šta će da prevagne na kraju. Što se tiče tima, na ovakvim utakmicama nema nikakvog opravdanja, sutra su svi spremni.Najvažnije je to da moramo da igramo sa mnogo samopouzdanja, da imamo strpljenja i da odgovorimo na sve što Partizan postavi u svojoj igri“ rekao je trener crveno-bijelih Duško Ivanović.

ŠTA KAŽU IGRAČI?

Izvor: MN PRESS

Sa crno-bijele strane se pred finale oglasio Jam Madar i istakao da očekuje tešku utakmicu. Znaju se ekipe dobro, mnogo su puta igrali međusobno ove sezone, ali i dalje svako može da iznenadi nečim. 

"Očekujemo tešku utakmicu, znamo da su dobar tim i šta su sve sposobni da urade na terenu. Igrali smo protiv njih nekoliko puta, ali smo fokusirani na našu igru i ono šta je potrebno da mi dobro uradimo kako bi dobili ovu prvu utakmicu. Veoma je važno da finalnu seriju otvorimo na dobar način i mi to moramo da uradimo", poručio je Madar.

Kod Crvene zvezde pred meč je pričao Nemanja Nedović i takođe najavio jako, jako težak posao za svoje saigrače. Prije svega je naglasio da je Partizan jak fizički i ekipa koja igra na kontakt, a sve nas je pripremio za dugu i neizvjesnu seriju

"Biće jako teška serija i psihički i fizički. Čeka nas ekipa koja je fizički jaka sa dosta atleticizma. Danas ćemo finiširati neke detalje, ali svakako nas čeka zanimljiva serija.Biće tvrde i neizvjesne utakmice, promijenili smo se dosta i mi i oni od prve utakmice koje smo igrali u Areni. Moramo da imamo jasnu viziju kako da napadnemo, ali i kako da se branimo. Želja neće izostati i bićemo spremni. Svi su jako motivisani, spremni, žele svi da završe sezonu na pravi način. Sviđa mi se ono što vidim i čujem u svlačionici pred ovo finale“ rekao je Nedović. A sada, sve može da počne – od 20:00 u Areni!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC