Fudbal

PSŽ ima novog trenera! Proslavljeni Španac stigao na "Park prinčeva"

Autor Dragan Šutvić

Luis Enrike postao je novi trener Pari sen Žermena.

Izvor: Profimedia

Luis Enrike predstavljen je kao novi trener Pari sen Žermena!

Proslavljeni španski reprezentativac je bez trenerskog angažmana od decembra prošle godine, odnosno od kraja Mundijala u Kataru, kada se oprostio od klupe nacionalnog tima.

Sa Parižanima je potpisao dvogodišnji ugovor, zamijenivši Kristofa Galtijea, koji je u proteklim danima dospio u centar pažnje iz nekih drugih razloga...

"Oduševljen sam što sam došao u Pariz kako bih doživio nova iskustva. Uzbudljivo je upoznati nove ljude, živjeti u ovom gradu, naučiti novi jezik i na kraju trenirati Pari sen Žermen", rekao je Luis Enrike prilikom predstavljanja.

Po okončanju igračke karijere, tokom koje je nastupao i za Real Madrid i za Barselonu, Luis Enrike (53) je trenerskim poslom počeo da se bavi u katalonskom klubu, predvodeći njen B tim.

Odatle je otišao u Romu, koju je vodio tokom jedne takmičarske sezone, nakon čega je sjeo na klupu Selte, gdje je takođe proveo godinu dana prije nego što je preuzeo komandu nad seniorskim timom Barselone.

U klubu je ostao pune tri sezone, osvojivši devet trofeja (tri u Kupu Kralja, dva u Primeri, te po jedan u Superkupu Španije, Ligi šampiona, Superkupu Evrope i FIFA Svjetskom klupskom prvenstvu), a po odlasku iz Barselone, sjeo je na klupu španske reprezentacije, sa kojom je stigao do polufinala prošlog Evropskog prvenstva, ali i finala Lige nacija 2021. godine.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)