Fudbal

Zvezda spremna za Ligu šampiona! Crveno-bijeli nadigrali turskog velikana, osvojen turnir u Rusiji

Autor Dragan Šutvić

Crvena zvezda upisala rutinsku pobjedu nad Fenerbahčeom (3:1) i osvojila PARI kup.

Izvor: Profimedia

Fudbaleri Crvene zvezde su spremni za Ligu šampiona, a kod novog trenera Baraka Bahara ne postoje prijateljske utakmice!

U tu rečenicu mogao bi da se sklopi kompletan utisak sa drugog dijela priprema koji je odrađen u Sankt Peterburgu, a na čijem je kraju srpski šampion savladao Fenerbahče (3:1) i turskog vicešampiona "odučio" od fudbala!

Impresivnu partiju započeo je Žan Filip Kraso, nastavio Piter Olanjinka, pojavljivali su se na smjenu Mirko Ivanić, Marko Stamenić i Osman Bukari... Bio je tu Kings Kangva, pomagao Stefan Mitrović u visokom presingu, a Turci su samo gledali kako crveno-bijeli lete po terenu u prvom dijelu meča.

Olanjinka i Ivanić su pogodili za prednost koja je bila aktivna na poluvremenu, a Vladimir Lučić je "podebljao" trijumf nakon što je Žoao Pedro pogodio za turski tim. Neizvjesnost je trajala samo nekoliko minuta, a tokom većeg dijela meča bilo je jasno da će Zvezda sa tri pobjede osvojiti turnir na koji je pozvana.

Trijumfi nad Zenitom, Nefčijem i Fenerbahčeom - uz impresivne partije Baharovog tima - donijeli su Crvenoj zvezdi pehar, 50.000 evra i ogroman optimizam u svakom navijaču pred istorijsku sezonu.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!