Fudbal

Bivši napadač Zvezde će voditi Rijeku poslije "izdaje" Jakirovića! Crnogorac jedini ostao, sad preuzima ekipu!

Autor Goran Arbutina

Poznato ko će voditi Rijeku nakon odlaska Sergeja Jakirovića.

Izvor: MN PRESS

Sergej Jakirović u ponedjeljak je iznenada napustio klupu Rijeke i preuzeo zagrebački Dinamo i odmah postao jedan od najomraženijih ljudi u Rijeci.

Tri dana pred evropski duel sa Lilom u plej-ofu Lige Evrope Jakirović je otišao i poveo sa sobom kompletan stručni štab, osim jednog čovjeka.

Jedini koji je je odlučio da ostane je Radomir Đalović, bivši crnogorski fudbaler koji se proslavio u Rijeci, a sada će dobiti priliku da vodi ekipu u izuzetno važnom evropskom meču.

"Nismo bili spremni za novog trenera. O tome nismo razmišljali. Radimo na tome, gledamo i vidjet ćemo kamo će nas to odvesti. U međuvremenu će naša legenda Radomir Đalović i Darko Raić-Sudar voditi klub u Francuskoj. Đalović je smatrao da mu je Rijeka previše dala, nije gledao na novce i na tome mu čestitam. Napravio je potez koji svaki navijač zauvijek mora poštovati", rekao je vlasnik i predsjednik Rijeke, Damir Mišković.

Radomir Đalović počeo je karijeru u Jedinstvu iz Bijelog Polja, odakle je 2000. došao u Crvenu zvezdu u kojoj je proveo godinu dana, nakon čega je prešao u Železnik.

Upravo je on prvi fudbaler koji je iz Srbije i Crne Gore otišao u Hrvatsku, kada je u ljeto 2002. prešao u Zagreb. U Prvoj HNL proveo je šest godina – po tri u Zagrebu i Rijeci – te postigao 57 golova u 144 nastupa, a posebno mu je dobra bila prva sezona u Rijeci, kada je sa 18 golova bio drugi strijelac lige.

Ostaće upamćen i po incidentu na utakmici kvalifikacija za Ligu šampiona između Partizana i podgoričke Budućnosti kada je odbio da počne meč na klupi, nakon čega je odstranjen iz ekipe.

Nakon igranja za mladu selekciju Srbije i Crne Gore crnogorski napadač je nastupao za reprezentaciju Crne Gore čiji je dres nosio 26 puta.

Tagovi