Fudbal

KOŠARKAŠI OSVOJILI ZLATO, A U FUDBALU POTPUNI HAOS: Otkaz za selektora - bivši igrač Partizana mu presudio

Selektor Njemačke, Hans Diter-Flik dobio je otkaz poslije poraza od Japana.

Izvor: Profimedia

Hans Diter-Flik (58) dobio je otkaz na mjestu selektora Njemačke. Poraz od Japana (3:1) bio je posljednji meč na klupi, a gol koji je potvrdio pobjedu u tom duelu dao je bivši igrač Partizana Takuma Asano. U danu kada su košarkaši osvojili zlato pobjedom protiv Srbije, u fudbalskom timu vlada haos.

Flik je na klupu Njemačke došao poslije osvojene Lige šampiona sa Bajernom i na 17 mečeva ostvario je samo četiri pobjede. Njegov tim ispao je u grupnoj fazi Svjetskog prvenstva u Kataru. Savez je odlučio da ga ostavi na toj poziciji i ukazao mu je povjerenje, jer se Evropsko prvenstvo 2024. godine održava baš u Njemačkoj. Međutim, poraz od Japana promijenio je sve.

Čuveni Rudi Feler biće jedan od tri trenera koji će zajedno voditi tim na prijateljskom meču protiv Francuske koji se igra u utorak. Najvjerovatnije će zamjena za njega biti Julijan Nagelsman. Da stvari budu još interesantnije upravo je Nagelsman zamijenio Flika na klupi Bajerna. On je smijenjen u martu i zamijenio ga je Tomas Tuhel.

Nisu igrači željeli da Flik dobije otkaz, pokazuju to i reči Ilkaja Gundogana. "Mnogi od nas igrača imamo mentalnu borbu sami sa sobom. Nedostaje nam samopouzdanje, nema razumijevanja, imamo loš tajming prilikom donošenja odluka na terenu", rekao je Gundogan.