Potpisano!

Zvezda dovela dvojicu fudbalera iz Senegala! Neočekivani potpisi crveno-bijelih!

Autor Bojan Jakovljević

Srpski tim obezbijedio dva važna potpisa talentovanih fudbalera iz Senegala.

Izvor: Twitter/SenFoot/printscreen

Izraelski trener  Barak Bahar dobio je veliki broj pojačanja tokom ljeta, a Crvena zvezda aktivna je tržištu čak i kad prelazni rok nije otvoren! Iako se aktuelni srpski šampion za sada nije pohvalio novim potpisima u klubu, na društvenim mrežama pojavila se fotografija na kojoj dvojica senegalskih fudbalera poziraju sa crveno-bijelim šalom. Riječ je o mladićima koji Muhamadu Mustafi Falu i Modu Falu, koji će u Srbiji imati prvo internacionalno iskustvo.

Obojica novih fudbalera Crvene zvezde već su debitovali za tim u Omladinskoj ligi Srbije. Štoper Mustafa Fal proveo je 36 minuta na terenu u ubjedljivoj pobjedi nad Radničkim iz Kragujevca (5:0), dok je vezni igrača Modu Fal na istoj utakmici upisao prvih 25 minuta u crveno-bijelom dresu.

Obojica mladića rođeni su 2005. godine i ove jeseni će treneru Nenadu Milijašu pokušavati da se nametnu kroz utakmice u domaćem prvenstvu. Njihovi saigrači igraće i u Ligi šampiona, gdje su već upisali dva nastupa, ali momci iz Afrike nisu registrovani za elitno takmičenje evropskih kluba.

Obojica igrača ponikli su u klubu Dijambars, koji funkcioniše u Senegalu, gdje su ga osnovali legendarni vezni fudbaler Patrik Vijera i njegovi prijatelji. Iz ove fudbalske akademije prethodnih godina su u Evropu stigli brojni poznati fudbaleri, među kojima prednjače vezni igrač Evertona Idrisa Gej i krilni napadač Nice Aliu Sise.

Zvezdi ovakvi potezi nisu strani, pošto je u prethodnih nekoliko sezona skautirala afričko tržište i pokušala da "pogodi" sa nekim neafirmisanim igračem. Tako su u klub stizali fudbaleri poput Ibrahima Tanka koji je sada prvotimac Javora, odnosno Ričarda Odade na kojem je zarađeno kada je prodat u MLS.