Kraj

Gotova je karijera koju su upropastili milioni: Kad sam vidio ugovor, rekao sam - J*be mi se što neću da igram, daj pare

Autor Bojan Jakovljević

Aleks Song je svjesno sabotirao svoju karijeru, sve zbog miliona koje mu je Barselona dala da grije klupu.

Izvor: Ian MacNicol / AFP / Profimedia

Završena je jedna fudbalska karijera koja je mogla da bude mnogo bolja i zvučnija da nije bilo toliko novca! Nekadašnji reprezentativac Kameruna Aleks Song je sa 36 godina završio sa aktivnim bavljenjem fudbalom nakon tri godine provedene u timu Arta Solar iz Džibutija! 

Song je rođen u Kamerunu, ali je kao mladić došao u Francusku, gdje je potpisao za Crvenu zvijezdu, ali onu parisku! U Red Staru iz Pariza je proveo godinu dana, a onda sa 16 otišao u Bastiju, gdje je i debitovao kao senior. Odatle ga je pokupio Arsen Venger i doveo u Arsenal, gdje je nakon pozajmice u Čarltonu postao jedan od glavnih igrača.

Ipak 2012. godine nije mogao da odbije poziv Barselone, iako je znao da će u najboljim godinama morati da sjedi na klupi. Na kraju je odigrao 65 utakmica u četiri godine u Kataloniji, ali mu nikada nije bilo žao zbog toga.

"Održao sam sastanak sa sportskim direktorom Barselone. Jasno mi je rekao da neću igrati previše. J**e mi se što neću igrati. Znao sam da ću da postanem milioner. Kada sam vidio koliko je novca u ugovoru i koliko ću zaraditi, nisam dva puta razmišljao", iskreno je priznao Song jednom prilikom. 

Izvor: Lluis GENE / AFP / Profimedia

Nakon Barselone igrao je dvije godine kao pozajmljen igrač u Vest Hemu, dvije godine je proveo u Rubinu iz Kazanja i Sionu iz Švajcarske, a posljednje tri godine je proveo u Džibutiju. Sada sa 36 ide u penziju vjerovatno kao milioner. 

Tagovi