Fudbal

Sprema se spektakl - Mesi protiv Ronalda nakon više od tri godine!

Autor Dragan Šutvić

Prvog februara je prilika da se dva najveća svjetska asa nađu na terenu jedan protiv drugog.

Izvor: Tanjug/AP Photo/Joan Monfort

Inter Majami zakazao je za 1. februar, tokom pripremnog perioda, prijateljsku utakmicu u Saudijskoj Srabiji sa Al Nasrom, a biće to prilika da jedan protiv drugog ponovo zaigraju Lionel Mesi i Kristijano Ronaldo!

Čak 35 puta su Argentinac i Portugalac ukrstili koplja na terenu, a rivalstvo su, naravno, izgradili na tlu Španije, gdje je Mesi izrastao u legendu Barselone, dok je Ronaldo sa druge strane obilježio jednu epohu Real Madrida.

Posljednju zvaničnu utakmicu, kada su se na terenu našli jedan naspram drugog, odigrali su u sezoni 2020-21, u grupnoj fazi Lige šampiona. Ronaldo je tada nosio dres Juventusa, Mesi je i dalje bio u Barseloni (prije prelaska u Pari sen Žermen), a portugalski as je poentirao dva puta sa bijele tačke i poveo bjankonere ka pobjedi (3:0).

Iz dosadašnjih 35 okršaja, Mesi je 16 puta izlazio kao pobjednik, deset puta se time pohvalio Ronaldo, dok pobjednika nije bilo u devet okršaja.

Mesi je na ovim mečevima postigao 21 gol, dok je Ronaldo uknjižio jedan manje, a koliko je njihovo rivalstvo obilježilo svjetski fudbal, govori činjenica da su njih dvojica jedini osvajači Zlatne lopte u periodu od 2008. do 2017. godine.

Inače, Mesi je od jula ove godine prvotimac Intera iz Majamija, te je na 14 utakmica postigao 11 golova i uknjižio pet asistencija. Ronaldo je u Al Nasru od januara i takođe bilježi sjajne brojke – na 22 utakmice ima 20 golova i deset asistencija.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)