VRATIO SE

Povratak staroj ljubavi: Avdija Vršajević potpisao za Čelik

Autor Bojan Jakovljević

Nekadašnji reprezentativac BiH na "Bilino polje" stiže kao slobodan igrač, nakon što je prethodnih šest mjeseci bio bez kluba.

Izvor: Promo/NK Čelik Zenica

Iskusni Avdija Vršajević vratio se u Čelik, klub u kojem je počeo profesionalnu karijeru.

Tridesetsedmogodišnji defanzivac, koji može da odgovori zadacima i na poziciji krila, na "Bilino polje" stiže kao slobodan igrač, s obzirom da je posljednji angažman imao u Sarajevu do jula prošle godine.

"Vršajević je rođen 1986. godine u Tešnju gdje se počeo baviti fudbalom. Vrlo brzo Vršajević prelazi u Čelik gdje je počeo igrati seniorski fudbal. Igrao je potom za Spartu iz Praga, Kladno, Tatran, Hajduk, Osmanlispor i Akhisarspor, odakle je u januaru 2021. godine prešao u Imranijespor, a nakon toga je igrao za FK Sarajevo", podsjećaju iz Čelika.

Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine debitovao je 2012. godine. Skupio je 17 nastupa i postigao dva gola u državnom dresu. Posljednji put za BiH igrao je u martu 2017. godine protiv Gibraltara.

Iako je važio za jednog od favorita u Prvoj ligi Federacije BiH i kandidata za povratak u premijerligaško društvu, zenički klub imao je veoma sumornu jesen, pa je zimsku pauzu dočekao tek na osmom mjestu, sa ogromnih 15 bodova zaostatka za vodećom Slobodom iz Tuzle.

(MONDO)