Fudbal

RAPSODIJA Rome na Olimpiku! Kaljari DEKLASIRAN u Rimu - učenik nadmudrio učitelja!

Autor Dragan Šutvić

Roma je ubjedljivo savladala Kaljari, Ranijeri je morao da pruži ruku De Rosiju.

Izvor: Alfredo Falcone / Zuma Press / Profimedia

Kao igrač Rome, Danijele de Rosi je imao priliku da sarađuje sa Klaudijom Ranijerijem.

Večeras je bivši kapiten Rimljana trenerski nadmudrio bivšeg učitelja – "vučica" je deklasirala Kaljari na Olimpiku i nastavila sa sjajnim rezultatima otkako je De Rosi zamijenio Murinja na mjestu trenera:

ROMA – KALJARI 4:0 (2:0)
/Pelegrini 2, Dibala 23, 51 pen, Hausen 59/

Na prva tri meča na klupi Rome, De Rosi je upisao isto toliko pobjeda, pa tako zajedno sa ekipom u sjajnom raspoloženju dočekuje naredni vikend i derbi pred domaćom publikom sa Interom, koji je u ovom kolu odmakao Juventusu u borbi za Skudeto.

Na svakoj od te tri utakmice, bar po jedan gol postigao je kapiten Rome Lorenco Pelegrini, koji je svom večerašnjem učinku dopisao i asistenciju za Paula Dibalu.

Argentinac je, u jednu ruku, "ukrao šou" svom kapitenu, postigavši dva gola, prvo iz igre, a potom i sa "kreča", a bio je u velikoj mjeri i "krivac" za dosuđeni penal.

Izveo je korner, Brajan Kristante je zahvatio loptu glavom, a lopta je u ruku, pred golom Kaljarija, pogodila Andreu Petanju.

Jedan penal, pri rezultatu 2:0, prvobitno je bio dosuđen i za Kaljari, krajem prvog dijela.

Dijego Ljorente je uklizao u želji da interveniše ispred Đanluke Lapadule koji se našao na travi, ali je pregledom snimka utvrđeno da je on taj koji je napravio prekršaj nagazivši prije pada španskog internacionalca u dresu Rome.

Sjajno veče za Romu i njene navijače, prvim golom u seniorskom fudbalu, upotpunio je mladi holandski defanzivac Din Hausen, koji sezonu u Rimu odrađuje kao pozajmljeni igrač Juventusa.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)