LOŠE

Rožman o eventualnom odlasku iz Sarajeva: To nije pitanje za mene...

Autor Bojan Jakovljević

Porazom u Ugljeviku Sarajevo se praktično oprostilo od borbe za titulu.

Izvor: Promo/FK Sarajevo

Nakon poraza u Ugljeviku od Zvijezde 09 (0:1), fudbaleri Sarajeva imaju čak 16 bodova manje od prvoplasiranog Borca, pa se može reći da se klub sa "Koševa" poslije današnjeg neuspjeha oprostio od borbe za titulu.

Iako su mnogo obećavali na početku sezone, doveden je i slovenački stručnjak Simon Rožman, Sarajlije pružaju izuzetno loše partije, te im je današnji poraz od Zvijezde 09 već četvrti u posljednjih pet prvenstvenih mečeva.

"Čestitam Zvijezdi 09 na pobjedi. Smatram da smo zaslužili bar bod. Sigurno smo u nezgodnoj situaciji, ali na sve to utiču i neke druge stvari na koje ja nemam uticaja. To neka rješavaju drugi", ostao je Rožman pomalo zagonetan na početku konferencije za medije.

Tražili su gostujući navijači ostavku još tokom utakmice u Ugljeviku, očito nezadovoljni ne samo bodovnim saldom nego i stanjem na terenu i igrom koji pružaju fudbaleri u bordo dresovima.

"To je uvijek u domenu ljudi koji vode klub. Znamo u kakvoj smo situaciji. Znamo kako u klubu radimo, mislim da smo sve odradili pošteno, ali nema rezultata. To nije pitanje za mene", rekao je Rožman, koji je tako stavio tačku na priču o eventualnoj ostavci.

Ipak, pitanje je koliko će kredita imate kod Uprave sarajevskog kluba, koja je pod konstantnim pritiskom od strane najvatrenijih pristalica.

"Oni koji razumiju sport, koji razumiju fudbal, znaju kakve situacije se dešavaju unutar same ekipe, da jedna utakmica može poremetiti puno toga, pada samopouzdanje i tako dalje. Ja im danas ne mogu ništa reći za borbu, teško je na terenima kad ti lopta skače, ali ne želim uopšte govoriti o nekim alibijima. Teren je isti i za jedne i za druge. Ko razumije fudbal, zna o čemu govorim", istakao je trener Sarajeva.

(MONDO)