• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvijezda 09 srušila Sarajevo diskutabilnim golom u 90+3! Bordo tim u krizi pred dolazak u Banjaluku!

Autor Dragan Šutvić

Ekipa Simona Rožmana je izgubila u Ugljeviku od posljednjeplasiranog tima Premijer lige BiH.

 Premijer liga BiH Zvijezda 09 Sarajevo  Izvor: FK Sarajevo

Bordo tim je u rezultatskoj krizi na startu proljećnog dijela Premijer lige BiH!

Na startu je ekipa Simona Rožmana ubjedljivo poražena na Koševu (1:3) u duelu sa Širokim Brijegom, a ove subote je doživila neuspjeh i u duelu sa Zvijezdom 09, posljednjeplasiranim timom bh. elite:

ZVIJEZDA 09 – SARAJEVO 1:0 (0:0)
/Vadze 90+3/

Do pobjede je Zvijezda 09 stigla golom u trećem od pet minuta nadoknade.

Poslije auta, u skok-duelu bili su po jedan igrač Zvijezde 09 i Sarajeva, a na kraju je lopta glavom prebačena za Godsvila Vadza koji je pobjegao odbrani bordo tima, a potom obišao golmana Dejana Ilieva i postigao za veliko slavlje svojih saigrača.

Gostujući fudbaleri smatrali su da je internacionalac iz Gane bio u nedozvoljenoj poziciji, ali je glavni sudija Mirza Kazlagić nakon konsultacija sa pomoćnicima odlučio da prizna pogodak.

Krizni period za igrače koje predvodi slovenački strateg nije stigao u dobar čas, s obzirom na to da Sarajlije u srijedu (28. februar) dolaze u Banjaluku, gdje će protiv Borca odigrati prvi meč četvrtfinala Kupa BiH, a onda će samo tri dana kasnije, u vječitom derbiju, biti gosti Željezničara.

Prvu priliku za gol na ovom meču vidjeli smo u 36. minutu, kada je Zvijezda 09 mogla da stigne do vođstva.

Poslije dobrog prodora Kajodea Salimana, lopta je došla do Petra Karaklajića čija je dva udarca izblokirao Miomir Đuričković, da bi u nastavku akcije lopta ponovo stigla do Nigerijca koji se u tom trenutku nalazio u ofsajdu.

Samo nekoliko minuta kasnije, dobro je odreagovala i defazivna linija tima iz etno-sela Stanišići. Nakon centaršuta Frensisa Kjeremea sa desne strane, prvo je izblokiran udarac Renana de Oliveire, a potom i Almedina Ziljkića koji se odlučio na udarac sa distance.

Sjajnu priliku za vođstvo domaća ekipa nije iskoristila poslije sedam minuta igre u nastavku. Bio je to jedan vrlo dobar kontranapad, Vadze je proigrao Salimana koji je krenuo sam ka golmanu Ilievu, ali mu je lopta pobjegla, pa je ta šansa otišla u nepovrat.

Baš kao i ona iz 68. minuta, kada se nakon proigravanja Salimana u dobroj prilici našao Karaklajić, ali je njegovo oklijevanje iskoristio Radović, otklonivši opasnost u posljednji čas ispred svog gola.

Stopostotne prilike za gol Sarajevo je imalo u posljednjih desetak minuta – prvo je Đuričković u 82. minutu nakon ubačaja Radovića udarcem glavom pogodio prečku, da bi u 88. minutu Penjaranda uposlio Čatakovića, koji sa 15-ak metara šutira pored gola.

Na kraju, kad se već čekao kraj, uslijedio je već opisani gol Vadzea, poslije kojeg je Zvijezda 09 stigla do 14. boda u bh. eliti i još više oživjela šanse da na kraju sezone izbori opstanak u prvenstvu,

ZVIJEZDA 09: Damjanović, Ristanović, Tomanović, Šipovac (od 42. Vadze), Malić, Karaklajić (od 85. Dujković), Saliman (od 78. Ivančić), Ponjević, Šapić, Vukoja, Maksimović. Trener: Darko Milisavljević.

SARAJEVO: Iliev, Matanović, Buljubašić (od 77. Mehmedović), De Oliveira, Kjereme (od 84. Čataković), Hasić (od 62. Beganović), Radović, Aničič, Đuričković, Ziljkić (od 62. Penjaranda), Mustafić. Trener: Simon Rožman.

PREMIJER LIGA BiH – 20. kolo

Subota:

Zvijezda 09 – Sarajevo 1:0 (0:0)
/Vadze 90+3/

VeležBorac (16.00)

Nedjelja:

Široki BrijegŽeljezničar (13.00)

Tuzla siti – Posušje (13.00)

Zrinjski – Igman (15.00)

Odigrano u petak:

GOŠK – Sloga Meridian 2:4 (1:3)



Standings provided by Sofascore

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC