• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jagodić nakon trijumfa u Gabeli pohvalio suđenje: Kad Peljto sudi, znamo da je to to!

Autor Dragan Šutvić

Trener Dobojlija odjavio je meč u Gabeli.

 Vlado Jagodić Izvor: MONDO/Sport i mladi/Rade Šešlak

Fudbaleri Sloge Meridian su nakon sedam mjeseci uspjeli da trijumfuju na nekom gostujućem premijerligaškom terenu.

Nakon 1:2 na Koševu krajem jula, nanizale su Dobojlije osam neuspjeha u gostima, ali su neslavan niz prekinuli ove večeri u Gabeli, postigavši četiri gola (2:4) za učvršćivanje na petom mjestu na tabeli.

"Došli smo u Gabelu sa ambicijama, neriješen rezultat sa Veležom je pokazao damožemo čvrsto da odigrao vidjeli ste da smo u prvom poluvremenu imali i igru i šanse i postavili smo se tako kako domaćinu nije odgovaralo. U drugom poluvremenu pomalo su se vratili u život ako smijem tako reći, sigurno da smo imali poteškoće. U svakom slučaju, igrači zaslužuju velike čestitke jer je sve danas urađeno zahvaljujući njima, dali su posljendji atom snage i imali smo sve uslove da igramo ovdje", rekao je poslije meča trener Dobojlija Vlado Jagodić, dodavši:

"Hvala domaćinu na korektnoj igri, želim im sve najbolje, želim da pohvalim službena lica, zaista Peljto kad sudi, onda znamo da je to, to. Mi se već okrećemo srijedi, noćas se vraćamo u Doboj, već u utorak putujemo u Hercegovinu na kup utakmicu sa Posušjem. Još jednom moram da podvučem, sve čestitke igračima, bili su danas pravi. Veseli me druga gostujuća pobjeda, bila je prva u prvom kolu na Koševu i sad u prvom kolu nastavka. Mislim da nam ovo mnogo znači na psihološkom planu i da nismo pokazali ono što znamo najbolje, te mislim da će svaka utakmica biti sve bolja."

Prvo ime meča bio je Dejan Vidić, koji je postigao het-trik.

"Dejan zna da ja ne ističem pojedince, on je zaslužio da bude istaknut, ali ja ne želim time da umanjim ovo sve što su drugi igrači uradili jer je Dejan član jednog zdravog kolektiva. Dejan je jedan vrhunski igrač, vrhunski čovjek i to mu se vraća, njegov het-trik nas je nosio do ove pobjede."

Nakon kup-duela sa Posušjem, naredni meč u Premijer ligi BiH Sloga Meridian će odigrati pred domaćom publikom protiv branioca titule Zrinjskog.



Standings provided by Sofascore

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC