• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Amerikanci i jedan Litvanac - to je idealni tim ABA lige: Eron Vajt debitovao i odmah zauzeo mjesto među najboljima

Autor Haris Krhalić

Kolumnista MONDA Miloš Jovanović u najnovijem osvrtu na ABA ligu sastavio je najbolji tim 12. kola. Interesantno je da su sva petorica inostrani košarkaši.

 ABA liga najbolja petorka Izvor: MN PRESS

/Piše: Miloš Jovanović, kolumnista MONDA/

Novo kolo, nova petorka kola! Budućnost je bila jako raspoložena ovaj minuli vikend, i mogli smo opušteno staviti četiri njihova igrača – i bilo bi zasluženo. Ali ipak smo dali šansu drugima...

Plejmejker je ove nedjelje Di Džej Sili. Momak rodom iz Redinga, grada sa sjevera Kalifornije koji je najpoznatiji po svojoj drvno-prerađivačkoj industriji, odigrao je možda i ponajbolju partiju otkako nosi plavi dres Podgoričana. Sa dvadeset i jednim poenom je izjednačio rekord sezone (samo jedan promašaj iz osam pokušaja), a uz to je dodao i šest asistencija, dva skoka i jednu blokadu.

Možda će vas zanimati

Na poziciji šutera pišemo ponovo sjajnog Džastina Kartera. Iskusni bek je ponovo bio meč-viner na teškom gostovanju za Zadar, uradivši ne od svega po malo, nego od svega po dosta – 25 poena (8/16 iz igre, 8/9 sa penala), osam skokova, pet asistencija, dvije ukradene lopte i jedna blokada, sve je to odlično, ali najbolje je ipak sačuvao za kraj kada je svojim skok-šutem osvojio nove bodove za hrvatski klub. Karter je sa indeksom 34 proglašem za zvaničnog MVP kola.

Na niskom krilu "švercujemo" Arona Vajta. Zvezdin igrač je dugo čekao svoj debi na Jadranu, a kada ga je dočekao, riješio je da da baš sve od sebe. "Beli" je ubacio petnaest poena, od čega tri trojke, imao četiri asistencije i tri ukradene lopte – izuzetan skor za čovjeka koji je od ljeta odigrao tek nekoliko minuta takmičarske košarke. Sa indeksom 22, Vajt je bio jedan od najkorisnijih u Zvezdinom sastavu u meču protiv Borca.

Krilni centar Budućnosti je još jedan debitant, Litvanac Donatas Tarolis. Nekadašnji košarkaš Žalgirisa, Lijetkabelisa i Afjona ostvario je protiv Krke dabl-dabl učinak sa 15 poena i deset skokova, a na sve to dodao je i tri asistencije, dvije blokada i čak pet ukradenih lopti. Mobilni Tarolis se tako brzo nametnuo kao solidno pojačanje za Aleksandra Džikića, i na najbolji način predstavio domaćim navijačima.

Za kraj, centra će igrati Dešon Stivens. Već neko vrijeme je Stivens među najkonstantnijim strancima u Igokei, a kvalitet je pokazao i u meču protiv Cibone – 16 poena, 15 skokova i jedna rampa, sve to uz tek jedan promašaj iz igre i dva sa penala. Stivensova čvrstina je ključni element u svim šemama trenera Bajića...

Petorka kola je dakle :

PG Di Džej Sili
SG Džastin Karter
SF Aron Vajt
PF Donatas Tarolis
C Dešon Stivens

Do sljedećeg viđenja!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC