Fudbal

Željo pobijedio pa "pecnuo" rivala – REALan rezultat!

Autor Goran Arbutina

Klub sa Grbavice iskoristio priliku da se našali na račun rivala zbog čuvenog poređenja Sarajeva i Real Madrida.

Izvor: MONDO/Sport1/Sanel Konjhodžić

Željezničar je u derbiju 21. kola Premijer lige BIH zasluženo stigao do velike pobjede 3:0 nad Sarajevom, nanijevši mu treći poraz u isto toliko prvenstvenih mečeva u 2024. godina.

Ovi rezultati demantuju su sportskog direktora bordo kluba Senijada Ibričića koji je nedavno izjavio da je "Sarajevo trenutno Real Madrid za sve naše klubove". Upravo zbog ove izjave klub sa Koševa postao je predmet ismijavanja, a priliku za prozivku nije propustio ni Željezničar nakon pobjede u derbiju.

Klub sa Grbavice postavio je objavu sa rezultatom 3:0 uz sljedeći opis: "Kraj! REALan rezultat i zaslužena pobjeda!"

Ovo je samo posljednja u nizu prozivki na račun Sarajeva, podsjetimo, u srijedu ga je na Gradskom stadionu u Banjaluci dočekala zastava sa izjavom Ibričića. Grupa navijača izradila je zastavu sa njegovom izjavom i istakla je na zapadnoj tribini odmah pored svečane lože gdje, između ostalih, budu i delegacije gostujućih ekipa. Umjesto Ibričića na slici je bio Elvedin Sakić, veoma popularni tik tok selebriti iz Zenice, koji je pratiocima poznat po uzrečici "Real Madrid".

Ranije, nakon pobjede Širokog Brijega 3:1 protiv Sarajeva hercegovački klub je na svojoj facebook stranici postavio foto galeriju uz opis "Sarajevo je Real Madrid za sve naše klubove".

Bordo tim se obrukao i porazom od "fenjeraša" Zvijezde 09 nakon kojeg su se na društvenim mrežama mogli pročitati komentari poput "Izgubi Real Madrid u Ugljeviku", a objavljivani su i maštoviti vizuali na račun sarajevskog kluba i njihovog sportskog direktora.