• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tri klizeća pored terena za tri gola – Akrapovićev prvi derbi i prva pobjeda na klupi Želje!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

"Derbi je prošao onako kako sam samo moga da sanjam", rekao je vidno raspoloženi Bruno Akrapović poslije pobjede njegove ekipe nad Sarajevom.

 Bruno Akrapović Izvor: Promo/FK Željezničar

Plava polovina Sarajeva večeras slavi. Fudbaleri Željezničara u vječitom sarajevskom derbiju savladali su najvećeg rivala, ekipu Sarajeva rezultatom 3:0 i tako prekinuli seriju od sedam prvenstvenih utakmica bez pobjede.

Amer Hiroš iznenadio je Dejana Ilieva lijepim pogotkom iz slobodnog udarca, a desni bek Željazničara Marin Galić postigao još dva za veliku pobjedu kluba sa Grbavice i prvu za njihovog trenera Brune Akrapovića koji je preuzeo „plave“ tokom zimske pauze.

"Fenomenalna pobjeda! Momci su ostavili srce na terenu, to se vidjelo. Sarajevo nije moglo da se privikne na naš sistem 3-4-3 koji je varirao na 5-4-1 i imali smo veliku prednost. Momci su bili agresivni, nekada smo ganjali 'tri na jedan' i oduzimali lopte koje su bile važne za nas da možemo da razvijemo našu igru. Čekali smo naše šanse koje su došle prvo prekrasnim pogotkom Hiroša, onda i iz dobrih akicija prema naprijed, mogu da budem zadovoljan našom igrom", rekao je vidno raspoloženi Akrapović.

Bio je ovo prvi derbi za Brunu Akrapovića na klupi Željezničara i upisao je odmah prvu pobjedu, koju je znao da proslavi.

"Napravio sam poslije svakog gola klizeći, tako da sam uklizao tri puta. Derbi je prošao onako kako sam samo mogao da sanjam. Pozdravljam fantastičnu publiku koja nas je svo vrijeme vodila", rekao je Akrapović.

Jedan od najzaslužnijih za ovaj trijumf bio je Marin Galić koji se dva puta odlično ubacio u napad i postigao dva gola, iako igra na poziciji ving-beka.

"Ja očekujem od naših ving-bekova da učestvuju više u tim ofannzivnim završnicama, naravno danas je malo teže bilo, jak protivnik, ali smo iskoristili to. Radujem se zbog Gale jer se trudio, bio je van ekipe par utakmica i nije lako da dođeš u formu, zato smo i pravili ove prijateljske utakmice da održimo sve u formi“, prokomentarisao je trener Željezničara koji sada želi da njegovi igrači nastave u istom ritmu.

"Momci su se donekle iskupili za utakmicu protiv Širokog, tamo sam bio apsolutno nezadovoljan. Ono što smo pričali i radili cijelu sedmicu vidio sam reakciju, sada tu reakciju želi da vidim i dalje, da ne bi gubili poene na olak način", rekao je Akrapović.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC