Fudbal

Muftija dijelio savjete igraču Partizana pred Zvezdu: Mustafa zna gdje da se šutne na derbiju (FOTO)

Autor Nikola Lalović

Mustafa Jusufspahić je poželio sreću igračima Partizana pred duel sa Crvenom zvezdom.

Izvor: Twitter/MJusufspahić

Uveliko su počele pripreme za novi "vječiti derbi" između Crvene zvezde i Partizana, a za derbi se sprema i muftija Mustafa Jusufspahić. I to u društvu veziste crno-bijelih Gajasa Zahida.

Muftija je inače veliki navijač Partizana i redovno se sastaje kako sa fudbalerima tako i sa košarkašima crno-bijelih, pa smo ga tako vidjeli i prošle sezone na brojnim mečevima, čak i gostovanjima.

Bio je na meču Real Madrida i Partizana u Španiji, pričao o nedolasku Nikole Mirotića u Partizan, a sada je sa Pakistancem sa norveškim papirima Gajasom Zahidom govorio o derbiju. "Male konsultacije u koji ugao šutirati", napisao je uz ovu sliku: 

Gajas Zahid je pred sam meč sa Crvenom zvezdom takođe dobio dobre vijesti. Partizan je tražio mišljenje od nadležnih institucija i odlučeno je da on kao državljanin Norveške nije strani igrač u domaćem prvenstvu.

Pred novi "vječiti derbi" situacija je najnapetija u posljednjih nekoliko sezona. Partizan ima 59 bodova, Crvena zvezda 58 i ovo je borba za prvo mjesto na tabeli pred nastavak sezone i plejof.