• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Igor Duljaj pres pred Crvenu zvezdu
 Igor Duljaj pres pred Crvenu zvezdu

Zvezda sad ćuti, prethodni put su nas motivisali! Igor Duljaj pred derbi: "Navijači, čuvajte jedni druge!"

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Šef stručnog štaba Partizana Igor Duljaj najavio derbi protiv Zvezde.

 Igor Duljaj pres pred Crvenu zvezdu Izvor: Youtube/ FK Partizan Beograd/Printscreen

Trener Partizana Igor Duljaj najavio je meč koji može mnogo toga da odredi u ovoj sezoni Superlige! Crno-bijeli u subotu (17:00) igraju na stadionu "Rajko Mitić" protiv Crvene zvezde, a pobjednik tog meča imaće veliku priliku da treći derbi - onaj u plej-ofu - odigra na svom terenu.

Po riječima Igora Duljaja, on meč sa najvećim rivalom dočekuje smiren, a to će pokušati da prenese i na svoje igrače. Navijačima je poručio da zaštite onog pored sebe i da utakmicu ne obilježe incidenti, dok od fudbalera oba tima očekuje da učine sve kako bi publika zadovoljna napustila stadion. Uz smirivanje tenzija na kakvo smo od Duljaja navikli, šef stručnog štaba Partizana čestitao je rođendan Crvenoj zvezdi i Vojvodini, poželeo brz oporavak Vladimiru Lučiću iz redova najvećeg rivala i osvrnuo se na promenu u taboru najvećeg rivala.

Duljaj je primijetio da za razliku od prvog derbija u sezoni fudbaleri Zvezde nisu imali zapaljive izjave - tada su one motivisale igrače Partizana, a sada su izostale na obje strane Topčiderskog brda. Sve što je Duljaj rekao pročitajte u kartici "Razvoj događaja".

11:20

Kraj konferencije!

Trener Partizana Igor Duljaj najavio je meč protiv Crvene zvezde, a uz njega je na konferenciji bio i kapiten Svetozar Marković, čiji je nastup i dalje neizvestan.

11:18

Nek bude sportska priča!

"Osećam na ulicama Beograda da se traži karta više, stižu pozivi i od navijača Crvene zvezde i od navijača Partizana. Nemoguće je svima podeliti karte. Ljudi su željni dobrog fudbala. Verujem da će svi akteri pokazati to. Želeo bih da poručim navijačima Zvezde i Partizana da čuvaju jedni druge, jer će na tribinama biti naše komšije, rođaci, prijatelji, deca... Mnogo porodica sa decom biće na tribinama. Nek bude prava sportska priča", zaključio je Igor Duljaj!

11:16

O sudiji!

"Znate moj stav da ne želim da komentarišem ko sudi. Želim da se sutra posle utakmice priča o utakmici i golovima, a da se ne pominje suđenje. To je moj stav o tome", rekao je Duljaj.

11:15

Napadački!

"Marko Jovanović ima veliku ulogu. Zna šta je Partizan, zna šta je derbi. Igrao je na poziciji štopera, prepustio sam mu ulogu da radi sa njima. Ne želim da mu nabijam tenziju, da stvaram pritisak. Kao i na prethodnim utakmicama, tražiću od igrača da igraju kako znaju", rekao je Duljaj i dodao: "Specifična je utakmica, kao i Zvezda i mi imamo neki plan. Ako se nešto nepredviđeno desi, sve što ste zamislili pada u vodu. Pun stadion će vas naterati da napadate ili da se braniti, zavisi od utakmice. Imamo cilj, plan, imamo dosta igrača koji igraju napadački. Primamo dosta golova, što je naša boljka. Fudbal se igra zbog golova... Dužnost igrača Zvezde i Partizana je da publika ode zadovoljna sa stadiona!"

11:13

Baždar starter?

"Drago mi je što se pominje Baždar. Na pripremama smo imali ozbiljan razgovor, pokazao je da ima veliki potencijal. Treneri asistenti i njegove kolege su zajedno tu, da mu pomognemo. Ukoliko Saldanja ne bude u mogućnosti da igra, mogu da kažem da je Baždar starter u derbiju", rekao je Duljaj i prisetio se jednog davnog derbija: "Ima mnogo igrača koji su nedavno došli i nemaju osećaj derbija. Sutra će biti odlična prilika da vide to i osete atmosferu na stadionu Zvezde. Kažu da vlada veliko interesovanje, da će stadion biti ispunjen do poslednjeg mesta. Možda fudbal neće biti najbolji, ali videćemo da je derbi institucija koju moramo da gajimo!"

11:10

Smirenost!

"Igrači sada svoju energiju prebacuju na mene, zajedno sa navijačima koji nam daju veliku snagu i vetar u leđa. Zajedno imamo pozitivno energiju koja vlada oko nas. Ja sam smiren, ne čitam štampu, ne gledam televiziju, nemam pritisak i verujem da moji igrači nemaju pritisak. Nisam im ništa posebno rekao, derbi je motiv. Osećam se spokojno i želim da mirnoću prenesem i na igrače", rekao je Duljaj.

11:09

Velika povreda u Zvezdi!

"Teško možemo da iznenadimo jedni druge. Meni je žao što mnogi neće moći da odigraju tu utakmicu. Ja ću danas odrediti 11 koji će istrčati, u zavisnosti od toga kako su Marković i Saldanja. Znam da u Zvezdi ima velika povreda mladog Lučića, od srca mu želim da se što pre oporavi i da što pre zaigra u derbiju. Ja sam fokusiran na svoju ekipu, znam kako želim da izgledamo na terenu. Moramo da učinimo da pubika ode zadovoljna", rekao je Igor Duljaj.

11:07

Svi spremni!

"Dugo smo na prvom mestu, to nas gura napred i drži zajedno. Idemo iz utakmice u utakmicu, pokušavamo da ostvarimo cilj koji je veoma daleko. Novajlijama smo pokušali da objasnimo značaj utakmice i atmosferu koja će ih dočekati. Mislim da su svi maksimalno spremni", istakao je Marković.

11:06

Zvezda ćuti!

"Nisam gledao utakmicu iz decembra. Naše komšije su prihvatile medijsku ćutnju, u odnosu na prethodni put kada su davali jake izjave i motivisali moje igrače. Sada je drugačija priča. Zvezda izgleda drugačije, igraju na svom terenu, tamo Partizan godinama nije pobedio. Nisam ni pred početak prvenstva obećavao titule. Potrebna nam je evropska karta, tako sam usmerio ekipu. Mislim da nam je evropska karta nadohvat ruku, a želeo bih da poručim svim akterima derbija da sve protekne u najboljem redu i miru. Stasavaju nove generacije, želim da one pokupe najbolje i od njih i od nas. Ne pobeđuje bolji, pobeđuje onaj ko ima više sreće, želje i motiva", rekao je trener crno-belih.

11:03

Kapiten!

"Na nama je da se maksimalno pripremimo, da budemo koncentrisani 90 minuta i ispunimo zahteve. Što se tiče mog zdravlja, sedam dana nisam trenirao sa ekipom. Danas ću odraditi trening, pa ćemo videti da li sam spreman. Daću sve od sebe da budem", rekao je Svetozar Marković.

11:02

O Milojeviću i Zvezdi

"Veliko iskustvo, miran, sturčan, zna šta želi i to je preneo igračima. Doneo je Zvezdi disciplinu koja je bila neophodna. Zvezda će imati veliku podršku svojih navijača koji prave fantastičnu atmosferu. Ja moram, i u ime igrača, da se zahvalim navijačima Partizana za podršku i atmosferu. Od srca im se zahvaljujem na svemu što čine za našu ekipu", rekao je Duljaj.

11:01

Strašan gest!

"Zbog medijske tišine nisam mogao da čestitam SD Crvena zvezda 79. rođendan, kao i 110. rođendan fudbalskom klubu Vojvodina. To bi trebalo da se radi umesto saopštenja. Želim im sve najbolje, da budu bolji i da nateraju nas da budemo bolji. Derbi nije presudna utakmica, kao i svaka donosi tri boda. Specifična je sama po sebi, u gradu je interesovanje za ovu utakmicu, ali ne verujem da je presudna", rekao je Duljaj.

10:59

Čestitka!

"Prvo da poželim damama srećan 8. mart", rekao je trener Igor Dulja, a u istom tonu nadovezao se i kapiten Svetozar Marković.

10:55

Dobra vest za Partizan!

Igor Duljaj bi na derbiju mogao da sastavi vezni red i napad sastavljen isključivo od inostranih fudbalera, pošto su u humsku prethodnih dana stigle dobre vesti! Norveški fudbaler palestinskog porekla Gajas Zahid ne vodi se kao stranac u srpskom fudbalu, iako njegova zemlja nije članica EU.

Pošto Zahid više nije stranac, Duljaj ima jednu opciju više kada je reč o sastavljanju tima. Sada su u timu stranci samo Mateuš Saldanja, Frank Kanute, Leonard Ovusu, Deni Kastiljo i Goh Joug Jun, a četvorica od njih mogu da se nađu u startnoj postavi, uz Natha i Zahida.

10:50

Znate ko sudi?

Odlučeno je da glavni arbitar meča između Crvene zvezde i Partizana bude Stanko Ostraćanin! On će debitovati u najbitnijoj utakmici srpskog fudbala, a nadamo se da neće imati pretežak zadatak u subotu!

10:45

Čeka nas spektakl!

Kako je saopšteno, više nema karata za 172. "večiti derbi" - tribine Zvezdinog stadiona biće pune, a to ne čudi kada se ima u vidu kakav značaj ima ovaj meč. Partizan ima lepu priliku da odbrani vrh tabele i približi se prvoj poziciji na kraju ligaškog dela, a samim tim dođe i do derbija na svoom terenu u plej-ofu!

10:40

Dobar dan!

Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde igraće u subotu (17:00) na stadionu "Rajko Mitić" drugi prvenstveni derbi u sezoni. Izabranici Igora Duljaja braniće bod prednosti koji imaju na tabeli Superlige, a trener crno-belih održaće konferenciju od 11:00. Tom prilikom najaviće meč protiv najvećeg rivala.

UKRATKO

  • Derbi u subotu (17)
  • Partizan ima bod više
  • Duljaj pobijedio prvi derbi
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije