Fudbal

"NEVERKUZEN" VIŠE NE POSTOJI! Bajer PRVI put šampion Njemačke, ovo se čekalo 120 GODINA!

Autor Dragan Šutvić

Bajer je dočekao, Bajer je konačno osvojio titulu!

Izvor: ROLF VENNENBERND / AFP / Profimedia

120 godina!

Toliko je moralo da prođe od osnivanja Bajera, pa da "farmaceuti" iz Leverkuzena osvoju prvu titulu u Bundesligi!

Ovjerili su je večeras, na krcatoj Baj Areni, gdje su pred hiljadaMA svjedoka, koji su im priredili sjajan doček ispred stadiona, trijumfovali ubjedljivo nad Verderom (3:0).

Tim trijumfom, ekipa Ćabija Alonsa je pred posljednjih pet kola stekla 16 bodova prednosti nad Bajernom i Štutgartom, koji više nemaju ni matematičku šansu da se nakon 34 runde nađu na prvoj poziciji.

Ekipu sa Vezera "načeo" je u 25. minutu Viktor Bonifejs sa bijele tačke, a da će se titula sigurno slaviti večeras, moglo je da se nasluti već na ulasku u posljednjih pola sata, kada je Granit Džaka pogodio za 2:0.

Sudbinu nemoćnog Verdera je zapečatio trostruki strijelac Florijan Virc (68, 83. i 89. minut), nakon čijeg drugog pogotka i trećeg pogotka je veliki broj navijača utrčao na teren!

Izvor: FEDERICO GAMBARINI / AFP / Profimedia

Poslije 11 uzastopnih sezona dominacije Bajerna, Njemačka je dobila novog šampiona, a Bajer je konačno skinuo nadimak "Neverkuzen", koji je nosio zbog pet drugih mjesta u eliti.

Krajem prošlog i početkom ovog vijeka, Bajer je četiri puta bio drugoplasirani u Bundesligi, posljednji put mu se to dogodilo 2011. godine – a večeras je konačno dočekao da slavi osvajanje "salatare", do koje je stigao na superioran način!

Nakon 29 kola, Alonsova kaznena ekspedicija ima čak 25 pobjeda i četiri remija, pa je sad, nakon osvajanje titule, svakako cilj da se sezona završi bez poraza.

A neuspjeh igrači španskog trenera nemaju ni u drugim takmičenjima u kojima nastupaju, te su na sjajnom putu da na kraju sezone osvoje tri trofeja!

U finalu Kupa Njemačke igraće protiv drugoligaša Kajzerslauterna, dok su u četvrtfinalu Lige Evrope trijumfovali rezultatom 2:0 nad Vest Hemom u prvoj utakmici.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)