Fudbal

Idu u treći rang, a igraće Ligu Evrope!? Sprema se presedan, UEFA ne može ništa da uradi!

Autor Dragan Šutvić

Nevjerovatna situacija iz Njemačke, još se nije dešavalo da tim iz treće lige igra u grupnoj fazi Lige Evrope. A sve su prilike da će tako biti...

Izvor: Fabian Kleer / imago sportfotodienst / Profimedia

Bajer iz Leverkuzena napravio je čudo ove sezone i oborio je evropski rekord po broju utakmica bez poraza (44), a u vitrine je već donio i toliko željeni trofej prvaka Nemačke. I tu nije kraj, Bajer do kraja sezone može da osvoji tripletu, što bi bilo ravno čudu, ako se uzme u obzir da ih na početku takmičarske godine niko nije stavljao na mesto favorita.

"Aspirindžije" su se plasirale u polufinale Lige Evrope gde ih čeka duel sa Romom, dok prije toga mogu da osvoje pehar u Kupu Nemačke. Ono što je zanimljivo je da za protivnika imaju Kajzerslautern, čija je ovogodišnja priča skoro podjednako interesantna. O čemu se radi? Kajzerslautern se plasirao u finale Kupa Njemačke iako igra u drugoj ligi i ne samo to - nego je među najgorima u cijeloj "Cvajti". 

Ukoliko bi Kajzerslautern osvojio šampionski pehar 25. maja na Olimpijskom stadionu u Berlinu, obezbijedio bi direktan plasman u grupnu fazu Lige Evrope. Ali, istovremeno bi moglo da mu se desi da ispadne u treću njemačku ligu, što bi bio presedan u UEFA takmičenjima, rezervisano za najbolje ekipe Evrope.

Trenutno, Kajzerslautern je na pretposljednjem 17. mjestu, sa dva boda manje od pozicije koje vodi u baraž za opstanak. Uz njih se za opstanak bori i slavni Šalke kome prijeti bankrot i status amatera ako ispadne iz Cvajte.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!